Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi,Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .
La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati si o pudrati cu zahar pudra sau nuca de cocos .
Comentarii:
Iubesc aceasta prajitura ,dar niciodata nu am facut-o din cauza ca mi-e frica sa fac foi coapte pe dosul tavii
Excelenta!!!!
Buna