Pentru foi : mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste.Adaugam margarina topita, amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele putin cate putin.La sfarsit adaugam faina, un varf de sare si omogenizam bine.
Formam din aluat trei bile egale, intindem foaie si coacem (pe rand) pe fundul tavii, la foc mic cca 15 minute pana se rumenesc usor marginile. Mai intepam cu scobitoarea pt. ca foaia are tendinta sa se umfle la copt.
Crema e bine sa se faca prima si sa se lase la racit bine, chiar in frigider.Intr-o craticioara pe foc mic, punem margarina, laptele, zaharul,cacao, faina si la sfarsit esenta de rom.
Amestecam bine pana devine ca o budinca. Atentie sa nu se prinda si sa nu faca faina cocoloase.Se lasa la racit.Apoi asamblam : foaie, 1/2 crema, foaie,1/2 crema, foaie.Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar.
TRECEM PESTE FAPTUL CA A DENUMIT-O ALBA CA ZAPADA !!!! desi e nepotrivit numele...dar sa faci ocrema cu margarina......si faina fiarta...bleah.....ABSOLUT ORIBIL !!!!!!
Nu poti denumi astfel o pajitura (alba ca zapada!)....de la un simplu zahar presarat deasupra ca la majoriteatea prajiturilor de casa, fara pretentii,mai ales ca nici crema nu e alba.Foile sunt de incercat....crema o putem modifica.Cand te chinui sa coci 3 foi pe fundul tavii nu dai cu zahar deasupra, faci glazura sau intinzi crema cu cocos, ciocolata rasa, serbet....ma rog, ceva superior!
Comentarii (18):
Delicioasa
Bun bun hmm
Nu prea e "Alba ca zapada", deci puteai sa-i zici "Cenusareasa"!
TRECEM PESTE FAPTUL CA A DENUMIT-O ALBA CA ZAPADA !!!! desi e nepotrivit numele...dar sa faci ocrema cu margarina......si faina fiarta...bleah.....ABSOLUT ORIBIL !!!!!!
Nu poti denumi astfel o pajitura (alba ca zapada!)....de la un simplu zahar presarat deasupra ca la majoriteatea prajiturilor de casa, fara pretentii,mai ales ca nici crema nu e alba.Foile sunt de incercat....crema o putem modifica.Cand te chinui sa coci 3 foi pe fundul tavii nu dai cu zahar deasupra, faci glazura sau intinzi crema cu cocos, ciocolata rasa, serbet....ma rog, ceva superior!
Alba ca zapada tb. sa fie ALBA => deci are crema de lamâie sau de vanilie si nu de ciocolata sau cacao.
Foarte buna si eu o fac si imi place mult pot spune ca este prajitura copilariei mele
Foare buna-----compimenti
Comentariul tău:super
Buna rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu