Petitchef

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Prajiturica asta este putin spus senzationala! Crema este foarte racoritoare, pufoasa, perfecta pentru orice tip de tort, am sa o folosesc in cat mai multe feluri! Multumesc Mihaelei Simiuc pentru minunatiile de retete cu care ma inspira!

Desert
8 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Crema:

Ornat:

Preparare

  • Blat: Preincalzim cuptorul la 180ºC.

    Separam albusurile de galbenusuri.
    Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie.
    Adaugam si galbenusurile, pe rand, apoi uleiul si coaja de portocala si cand sunt bine incorporate, adaugam faina si praful de copt mixand cu un tel de jos in sus.
    Tapetam o tava cu foaie de copt si turnam aluatul pe care il nivelam foarte bine cu o spatula.
    Il coacem aproximativ 15 minute.
    Cand este gata il rasturnam pe un gratar sa se raceasca apoi il punem inapoi in tava in care l-am copt.
  • Crema:

    Punem gelatina la hidratat in apa rece (cat sa o acopere cu 2 degete) cca 10 min si cand a inghitit toata apa, o dizolvam pe bain marie.
    Intr-o craticioara de inox, punem frisca lichida si o infierbantam la foc mic. Cand este fierbinte (nu trebuie sa fiarba), adaugam ciocolata alba rupta bucati si lasam sa se odihneasca un minut, apoi, cu ajutorul unei linguri, mestecam bine ciocolata pana cand se omogenizeaza cu frisca.
    O lasam sa se raceasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet.
    Intr-un vas mixam mascarponele pana devine cremos apoi adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena.
  • Intindem crema peste pandispan si nivelam cat putem de bine, apoi presaram fulgi de cocos deasupra si bagam prajitura la frigider cel putin 4 ore ca sa se inchege bine crema.

    Eu aici gasesc un mascarpone mai moale, in Romania, din cate stiu eu, mascarponele este de mai buna calitate, are o consistenta untoasa, foarte fina, si este tare. Cel care il folosesc eu aici este moale, de aceea am lasat la frigider mai multe ore.

    Se taie patratele si se serveste!
  • Este prajitura perfecta! pentru ca este usoara, nu este foarte dulce, racoroasa si parfumata (cocosul ii da un gust deosebit). Daca nu va place foarte mult cocosul, puteti pudra prajiturica cu cacao sau carlionti de ciocolata.

    Pofta buna!


Poze

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba - poza 2
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba - poza 3
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba - poza 4
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba - poza 5
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba - poza 6

Întrebări:

Scz dar sunt foarte dezamagita , crema mea a iesit apa. Si nu inteleg mie de ce nu a iesit

Răspuns:

Calitatea ingredientelor, in special ciocolata alba este de vina, continutul de zahar din ciocolata este prea mare.

Am urmat reteta la perfectie si crema mi-a iesit foarte moale, apoasa chiar. Am incercat si cu intaritor de frisca si tot nu s-a intarit. Stiti cumva de la ce o fi?

Răspuns:

Eu folosesc ciocolata alba de buna calitate, nu cea mai ieftina, frisca din lapte nu vegetala. cam asta ar fi...din cate stiu i Romania nu se gaseste frisca naturala, eu am cautat de mi-au sarit ochii, am vazut numai vegetala si aceea este si indulcita. poate ma insel, dar eu folosesc frisca din lapte cu continut de grasime 305 iar ciocolata alba folosesc ambalata, de buna calitate, nu varsata.




Comentarii (24):

02/05/2015

Excelenta. Toata lumea a apreciat-o!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/03/2015

Foarte mult folosesc ca baza mascarpone cu gelatina - mousse - in special pentru cremele cu fructe sau 2-3 culori de ciocolata . Super !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2014

Super .....mmmmaaammmmmaaaa

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
09/03/2015

Deosebit de fina,imi place !!!!!!

(0) (0) Abuz
08/03/2015

Buna,buna

(0) (0) Abuz
08/03/2015

Excelenta prajitura , deasupra de poate presara in loc de cocos, fulgi de migdale!

(0) (0) Abuz
07/03/2015

Excelenta!!

(0) (0) Abuz
07/03/2015

Arata splendid si usor de facut.Multumesc pt. reteta.o voi face si eu!!!!!

(0) (0) Abuz
07/03/2015

Cu siguranta delicioasa.

(0) (0) Abuz
gheorghe_g2015_1
gheorghe_g2015_1, 04/02/2015

Faina reteta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează