Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba
Prajiturica asta este putin spus senzationala! Crema este foarte racoritoare, pufoasa, perfecta pentru orice tip de tort, am sa o folosesc in cat mai multe feluri! Multumesc Mihaelei Simiuc pentru minunatiile de retete cu care ma inspira!
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie. Adaugam si galbenusurile, pe rand, apoi uleiul si coaja de portocala si cand sunt bine incorporate, adaugam faina si praful de copt mixand cu un tel de jos in sus. Tapetam o tava cu foaie de copt si turnam aluatul pe care il nivelam foarte bine cu o spatula. Il coacem aproximativ 15 minute. Cand este gata il rasturnam pe un gratar sa se raceasca apoi il punem inapoi in tava in care l-am copt.
Crema:
Punem gelatina la hidratat in apa rece (cat sa o acopere cu 2 degete) cca 10 min si cand a inghitit toata apa, o dizolvam pe bain marie. Intr-o craticioara de inox, punem frisca lichida si o infierbantam la foc mic. Cand este fierbinte (nu trebuie sa fiarba), adaugam ciocolata alba rupta bucati si lasam sa se odihneasca un minut, apoi, cu ajutorul unei linguri, mestecam bine ciocolata pana cand se omogenizeaza cu frisca. O lasam sa se raceasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet. Intr-un vas mixam mascarponele pana devine cremos apoi adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena.
Intindem crema peste pandispan si nivelam cat putem de bine, apoi presaram fulgi de cocos deasupra si bagam prajitura la frigider cel putin 4 ore ca sa se inchege bine crema.
Eu aici gasesc un mascarpone mai moale, in Romania, din cate stiu eu, mascarponele este de mai buna calitate, are o consistenta untoasa, foarte fina, si este tare. Cel care il folosesc eu aici este moale, de aceea am lasat la frigider mai multe ore.
Se taie patratele si se serveste!
Este prajitura perfecta! pentru ca este usoara, nu este foarte dulce, racoroasa si parfumata (cocosul ii da un gust deosebit). Daca nu va place foarte mult cocosul, puteti pudra prajiturica cu cacao sau carlionti de ciocolata.
Scz dar sunt foarte dezamagita , crema mea a iesit apa. Si nu inteleg mie de ce nu a iesit
Răspuns:
Calitatea ingredientelor, in special ciocolata alba este de vina, continutul de zahar din ciocolata este prea mare.
Am urmat reteta la perfectie si crema mi-a iesit foarte moale, apoasa chiar. Am incercat si cu intaritor de frisca si tot nu s-a intarit. Stiti cumva de la ce o fi?
Răspuns:
Eu folosesc ciocolata alba de buna calitate, nu cea mai ieftina, frisca din lapte nu vegetala. cam asta ar fi...din cate stiu i Romania nu se gaseste frisca naturala, eu am cautat de mi-au sarit ochii, am vazut numai vegetala si aceea este si indulcita. poate ma insel, dar eu folosesc frisca din lapte cu continut de grasime 305 iar ciocolata alba folosesc ambalata, de buna calitate, nu varsata.
Comentarii (24):
Excelenta. Toata lumea a apreciat-o!
Foarte mult folosesc ca baza mascarpone cu gelatina - mousse - in special pentru cremele cu fructe sau 2-3 culori de ciocolata . Super !!!!
Super .....mmmmaaammmmmaaaa
Deosebit de fina,imi place !!!!!!
Buna,buna
Excelenta prajitura , deasupra de poate presara in loc de cocos, fulgi de migdale!
Excelenta!!
Arata splendid si usor de facut.Multumesc pt. reteta.o voi face si eu!!!!!
Cu siguranta delicioasa.
Faina reteta