Prajitura cu mousse de praline

Desert
Foarte ușor
1 h 35 m

Ingrediente

10

Pentru blat:

Pentru mousse-ul de praline:

Pt glazura:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire35 min
  • Blatul:
    Se bat spuma galbenusurile cu zahar si vanilie.Se adauga albusurile batute spuma si se cerne faina cu cacao;amestecam incet. Punem in tava cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-20 minute.
  • Mousse:
    caramelizam cele 50 de grame de zahar,adaugam alunele,amestecam si varsam apoi pe o hartie de copt.cand s-a intarit caramelul,dam prin robot sau zdrobim cu sucitorul,nu foarte marunt.
  • Cele doua tipuri de ciocolata se topesc la bain marie, se adauga untul bucatele si cand acesta s-a topit adaugam galbenusurile pe rand si coaja rasa de portocala.dam deoparte si lasam 30 de minute la racit. La urma adaugam alunele caramelizate si frisca batuta spuma.
  • Glazura:
    Se amesteca toate ingredientele si se topesc la bain marie. In tava cu inel punem blatul,moussul deasupra si nivelam.Intindem apoi glazura;lasam la rece de preferat pana a doua zi cand ornam cu frisca,alune caramelizate si coaja de portocala zaharisita.

Punctează această reţetă

CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: