Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Desert
Foarte ușor
1 h 15 m

Ingrediente

4

Blat :

Mousse de piersici :

Preparare

Preparare40 min
Gătire35 min
  • Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.
    In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.
    La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
    Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute. Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.
  • Ciocolata se topeste.
    Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile la fel cu restul de zahar. Batem frisca.Amestecam frisca cu galbenusurile si albusul. Gelatina o dizolvam la bain-marie. Atentie sa nu o fierbeti!
  • Dupa ce s-a dizolvat o incorporam si pe ea si esenta de vanilie, iar la sfarsit ciocolata topita. Blatul e buuuun, are un gust pronuntat de ciocolata.
    Deci , pus blatul iar in tava inalta in care copt si intins mousseul de cioco peste, dat la frigider.
  • Gelatina se pune la inmuiat si apoi se dizolva la bain-marie.
    Frisca se bate.Galbenusurile cu 2-3 linguri din zeama din compot se spumeaza la bain-marie pana devin o smantana groasa. Se lasa la racit.Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile racite.
    Adaugam si piureul de piersici si gelatina dizolvata si adusa la temperatura camerei.
  • La sfarsit adaugam si frisca . Compozitia se tine 20 minute la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lase piureul de piersici la fund.Turnat apoi peste mousseul de cioco deja intarit si lasat la frigider 4 ore.Cum nu cu ornatul dichisit, am topit 50 g ciocolata + 1 lingura miere + 1 lingura unt si desenat cu mare "arta" niste chestii acolo, mai simplute.

Punctează această reţetă

leofloriLeoflori

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

Andra

Foarte prost editat textul cu explicațiile pentru preparare. Mi-a luat mai mult să descifrez pașii, decât să fac prajitura în sine.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super buna!!! am facut.o de multe ori

abuz
maryana_v2015

maryana_v2015

Imi poate spune cineva la mousseul de piersici ,cum de face piureul de piersici si cand se pune cei 150 ml de sirop din compot ?

abuz

anonymous

Ce buna a fost

abuz

anonymous

Am facut aceasta prajitura,este f.buna si racoritoare,super!

abuz

anonymous

Arata foarte bine am sa o incerc

abuz

anonymous

Foatre buna!!!!

abuz

anonymous

Foarte bun si frumos, pacat ca nu se face singur doar sa fie mancat....in rest...extra

abuz

anonymous

Arata superb

abuz

anonymous

Excelenta!

abuz
  • pagina 1 / 5