Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.
- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;
Mousse de mere
- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică; - Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara; - Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des; - Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând; - Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos; - După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;
Cremă ricotta
- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin; - Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută; - Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție; - Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii; - Dați la rece pentru câteva ore;
Eu as folosi urda in loc de ricotta și suc de mere autohton in loc de nectar, care are zahar adaugat, iar culoarea verzuie e cam dubioasa. smantana dulce cu zahar, adica frisca. eu cred ca reteta e doar copiata de undeva
Comentarii:
Cum sa fie mere in livada? afara e zapada, ca sa nu mai vorbim de frig
Eu as folosi urda in loc de ricotta și suc de mere autohton in loc de nectar, care are zahar adaugat, iar culoarea verzuie e cam dubioasa. smantana dulce cu zahar, adica frisca. eu cred ca reteta e doar copiata de undeva
"Merele sunt încă în livadă"? Poate in emisfera sudica, la noi e zapada de 1 metru!
Fantastica!