Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema omogena,se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se framanta pana devine un aluat omogen.Se unge si tapeteaza o tava de aragaz in care se rade 3 sferturi din aluat.Deasupra se pune crema facuta din cele 3 albusuri batute spuna,in care se incorporeaza gemul,nuca si cacao.Se rade restul de coca peste crema.(daca coca este prea moale se mai adauga faina).Se coace in cuptorul incins circa 30 de minute la o temperatura de 180 de g.
In 14 iunie 2013 ai fost intrebata ce cantitate de zahar(praf) se foloseste si inca nu ai modificat greseala din reteta( pentru incepatori si nu numai ) si tot odata ar fi frumos si corect sa scri ,,,marimea tavi ,,, si eu cunosc reteta aceasta veche care este in mai multe variante ,God bless & thanks.
Este o reteta de prajitura pe care o facea bunica mea acum 40 ani,usoara,economica si mai ales pentru sezonul de iarna...jos foaie,ala mijloc gem cu nuca si deasupra coca rasa!!!!
Comentarii (14):
In 14 iunie 2013 ai fost intrebata ce cantitate de zahar(praf) se foloseste si inca nu ai modificat greseala din reteta( pentru incepatori si nu numai ) si tot odata ar fi frumos si corect sa scri ,,,marimea tavi ,,, si eu cunosc reteta aceasta veche care este in mai multe variante ,God bless & thanks.
Delicios!
Apetisanta
Este o reteta de prajitura pe care o facea bunica mea acum 40 ani,usoara,economica si mai ales pentru sezonul de iarna...jos foaie,ala mijloc gem cu nuca si deasupra coca rasa!!!!
Coca care se pune in tava se intinde nu se rade am si eu reteta asta. se rade doar deasupra.
Nu prea e buna.....
SilviOara , tu care ai retete asa bune , cum de-ai omis cantitatea de zahar ?
Belea de buna
Vreau sa o pregatesc, cred ca va fi buna
Asa si asa