Sirop 6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa . Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom . Lasam acest sirop deoparte la racit.
Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece. Dam la foc unde il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.
Intr-o forma de tort detasabila ,tapetata cu folie de impachetat , punem un rand din cozonacul feliatsi uns desupra cu dulceata de caise . Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars , apoi turnat peste cozonac unul din budincile fierbinti.
Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele,iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte. Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaiede la Dr.Oetker si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore .Dupa ce a racit taiem felii si se poate servi cu toping de ciocolata, fructe , frisca.
Comentarii:
Like!