Prajitura cu foi lica (zahar caramelizat)

Aperitiv
Foarte ușor
3 h 20 m

Ingrediente

2

Preparare

Preparare3 ore
Gătire20 min
  • Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza.
  • Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia. La sfarsit se adauga nuca.
  • Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema.
  • Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.

Punctează această reţetă

irinaririnaIrinaririna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Era si reteta mamei mele, D-zeu sa o odihneasca...

abuz

anonymous

Acum o pregatesc si eu, sper sa-mi reuseasca, am servit la o finuta a mea, si ce sa va spun...............SUPEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR

abuz

anonymous

Foarte buna o faceam acum multi ani dar nu mai gaseam reteta in insemnarile mele

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Uitasem reteta,dar aum ca am regasit-o sigur o fac,dumineca e ziua mea................

abuz

anonymous

FOOOARTE GUSTOASA...RECOMAND

abuz

anonymous

Yami yami

abuz

anonymous

Foarte foarte buna

abuz

anonymous

Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca iti faci timp sa publici pt noi asemenea bunatati.

abuz
  • pagina 1 / 3