Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza.
Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia. La sfarsit se adauga nuca.
Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema.
Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.
Comentarii (22):
Foarte buna
Era si reteta mamei mele, D-zeu sa o odihneasca...
Acum o pregatesc si eu, sper sa-mi reuseasca, am servit la o finuta a mea, si ce sa va spun...............SUPEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR
Foarte buna o faceam acum multi ani dar nu mai gaseam reteta in insemnarile mele
Super
Uitasem reteta,dar aum ca am regasit-o sigur o fac,dumineca e ziua mea................
FOOOARTE GUSTOASA...RECOMAND
Yami yami
Foarte foarte buna
Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca iti faci timp sa publici pt noi asemenea bunatati.