Prajitura cu foi lica (zahar caramelizat)
Ingrediente
2
Preparare
Preparare3 ore
Gătire20 min
- Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza.
- Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia. La sfarsit se adauga nuca.
- Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema.
- Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte buna
anonymous
Era si reteta mamei mele, D-zeu sa o odihneasca...
anonymous
Acum o pregatesc si eu, sper sa-mi reuseasca, am servit la o finuta a mea, si ce sa va spun...............SUPEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR
anonymous
Foarte buna o faceam acum multi ani dar nu mai gaseam reteta in insemnarile mele
anonymous
Super
anonymous
Uitasem reteta,dar aum ca am regasit-o sigur o fac,dumineca e ziua mea................
anonymous
FOOOARTE GUSTOASA...RECOMAND
anonymous
Yami yami
anonymous
Foarte foarte buna
anonymous
Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca iti faci timp sa publici pt noi asemenea bunatati.
Punctează această reţetă