Prajitura foi cu zahar ars
Ingrediente
10
Crema:
Cost estimat: 2.72Euros€ (0.27€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Albusurile se bat foarte bine pana se fac spuma tare si spuma face moturi.Se pune zaharul pe rand batand in continuare . Daca nu este batut bine albusul,cu siguranta nu va iasa bine foile . Se incorporeaza si galbenusurile. Se adauga faina si nuca amestecand usor cu lingura .
- Se unge dosul unei tavi cu ulei si se presara faina...se poate pune si hartie de copt dar eu prefer asa,se imparte cu aproximatie compozitia de blat in trei, o parte se intinde pe tava si se da la cuptor in jur de 15 minute.Dupa ce se scoate tava din cuptor ,cu un cutit se trece usor pe sub foaie ca sa se desprinda.Se coc asa si celelalte doua foi,.
- Din lapte se opreste un pahar si restul se pune in cratita pe foc cu jumatate din zahar si vanilia.
Galbenusurile se amesteca cu jumatatea de zahar ramasa ,cu faina si cu laptele din pahar. Cand laptele din cratita incepe sa fiarba ,se pune amestecul de galbenusuri si se amesteca pana se ingroase ca o budinca. Se da deoparte ,se acopera cu folie si se lasa pana se raceste. - Margarina Rama la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca impreuna cu crema rece. 10 lg de zahar se caramelizeaza si se intind peste cele 3 foi daca puteti intindeti cu cutitul cu grija ,iar daca nu lasati sa curga din lingura firisoare subtiri de caramel peste foaie. Crema se imparte in 3 , se pune intre cele doua foi si deasupra.
- Cele 4 albusuri ramase se bat spuma,se pun 8 lg de zahar ,apoi se continua baterea pe baie de abur pana se topeste bine zaharul ,se pune deasupra prajiturii si se rade ciocolata ,sau se poate orna dupa preferinta.
Crema se poate face si din budinca de vanilie si deasupra se poate pune un strat de frisca. Se taie a doua zi cand caramelul se topeste de la crema.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 488Kcal
- Carbo: 85.1g
- Grăsimi: 7.7g
- Grăsimi sat.: 2.1g
- Proteine: 16.8g
- Fibre: 3.6g
- Zahăr: 24g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (195g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelenta !!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Buna
am gătit această rețetă
anonymous
Scuse,la inceput spui ETAPA 1 Albusurirele..... se bat la etapa 5 spui cele..... 4 ALBUSURI.
CITE OUA FOLOSESTI LA ACEASTA PRAJITURA..? TE ROG SA-MI DAI RASPUNS . MULTUMESC!
anonymous
Arata foarte bine ,dar reteta?
anonymous
La noi in ardeal i se spune Petre Roman
anonymous
La aceste foi se poate pune crema de smantana cu nuca macinata si zahar pudra.iar deasupra glazura.
anonymous
F aspectoasa nu am facut inca
anonymous
Cred ca e o nebunie!
anonymous
E buna
Punctează această reţetă