Petitchef

Prajitura cu nuci si gutui

Nu este mare suparare daca nu gasiti gutui, puteti folosi si mere. Pentru ca se gasesc la tot pasul binenteles ca se vor folosi mere proaspete curatate de coaja. Mai aveam doua borcane de compot si drept urmare am facut doua prajituri. Prima s-a mancat cat ai spune peste si pentru ca vroiam sa vad cum este rece am pus imediat la copt si a doua prajitura de care nu ne-am atins pana nu s-a racit. La gust este exact ca o turta dulce cu scortisoara si cuisoare, usor insiropata si foarte pufoasa.

Desert
10 porții
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Am amestecat faina cu praful de copt, sarea, nucile rupte bucati mai mari, scortisoara si cuisoarele macinate sau pisate.
  • Intr-un bol am batut albusurile spuma, exact ca pentru bezea. Pentru mixer se va folosi viteza mare. Eu am folosit muschii din dotare.
  • In alt bol am mixat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat foarte bine. Am adaugat esentele, uleiul turnat in fir subtire si sucul de lamaie. Am adaugat gutuile taiate cuburi (atentie sucul nu se arunca deoarece va fi foarte bun pentru insiropat prajitura) si am amestecat usor.
  • In acest timp am dat drumul la cuptor la 180 grade pentru a fi incins cand voi baga prajitura la copt si am pregatit o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Binenteles ca merge si un vas de yena sau un alt vas rezistent la cuptor.
    Am incorporat usor faina in compozitia cu gutui, dupa care am adaugat si albusurile batute spuma, amestecand foarte usor. Am turnat toata compozitia in tava, am nivelat si am bagat totul la cuptor pentru fix 35 minute.
  • Cu sucul din compot am insiropat prajitura cu fix 12 linguri. Daca este foarte dulce, se poate dilua cu putina apa.
  • Am lasat prajitura la odihnit si binenteles ca am mancat-o putin calda. Dupa cum spuneam a doua a rezistat pana s-a racit si pot spune ca este la fel de buna si rece.
    Se pot pune si gutui proaspete dar fara coaja iar sucul se poate face din apa cu zahar si putina esenta de vanilie (se pun la fiert apa si zaharul pana acesta se dizolva, dupa care se opreste focul, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit). O bunatate! Urmatoarea pe lista este cea cu mere.


Poze

Prajitura cu nuci si gutui
Prajitura cu nuci si gutui - poza 2
Prajitura cu nuci si gutui - poza 3
Prajitura cu nuci si gutui - poza 4
Prajitura cu nuci si gutui - poza 5
Prajitura cu nuci si gutui - poza 6
Prajitura cu nuci si gutui - poza 7
Prajitura cu nuci si gutui - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

21/10/2014

Foarte gustoasă! La mine în cuptor a trebuit să stea 55 de minute să fie coaptă, și a crescut peste marginea de sus a tăvii de tort. Cred că merge pusă și într-o tavă mai mare, ca să iasă mai subțire și să se poată însiropa mai ușor.

(0) (0) Abuz
24/05/2014

Foarte gustoasa!

(0) (0) Abuz
23/05/2014

Unde este cantitatea de faina? e nespecificata!

(0) (0) Abuz
23/05/2014

Ok

(0) (0) Abuz
23/05/2014

Nu a-ti trecut cantitatea de faina!

(0) (0) Abuz
23/05/2014

Pare a fi o prajitura buna.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cateva cuvinte despre gutui Cateva cuvinte despre gutui Retete cu... gutui Retete cu... gutui „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează