Nu este mare suparare daca nu gasiti gutui, puteti folosi si mere. Pentru ca se gasesc la tot pasul binenteles ca se vor folosi mere proaspete curatate de coaja. Mai aveam doua borcane de compot si drept urmare am facut doua prajituri. Prima s-a mancat cat ai spune peste si pentru ca vroiam sa vad cum este rece am pus imediat la copt si a doua prajitura de care nu ne-am atins pana nu s-a racit. La gust este exact ca o turta dulce cu scortisoara si cuisoare, usor insiropata si foarte pufoasa.
Am amestecat faina cu praful de copt, sarea, nucile rupte bucati mai mari, scortisoara si cuisoarele macinate sau pisate.
Intr-un bol am batut albusurile spuma, exact ca pentru bezea. Pentru mixer se va folosi viteza mare. Eu am folosit muschii din dotare.
In alt bol am mixat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat foarte bine. Am adaugat esentele, uleiul turnat in fir subtire si sucul de lamaie. Am adaugat gutuile taiate cuburi (atentie sucul nu se arunca deoarece va fi foarte bun pentru insiropat prajitura) si am amestecat usor.
In acest timp am dat drumul la cuptor la 180 grade pentru a fi incins cand voi baga prajitura la copt si am pregatit o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Binenteles ca merge si un vas de yena sau un alt vas rezistent la cuptor. Am incorporat usor faina in compozitia cu gutui, dupa care am adaugat si albusurile batute spuma, amestecand foarte usor. Am turnat toata compozitia in tava, am nivelat si am bagat totul la cuptor pentru fix 35 minute.
Cu sucul din compot am insiropat prajitura cu fix 12 linguri. Daca este foarte dulce, se poate dilua cu putina apa.
Am lasat prajitura la odihnit si binenteles ca am mancat-o putin calda. Dupa cum spuneam a doua a rezistat pana s-a racit si pot spune ca este la fel de buna si rece. Se pot pune si gutui proaspete dar fara coaja iar sucul se poate face din apa cu zahar si putina esenta de vanilie (se pun la fiert apa si zaharul pana acesta se dizolva, dupa care se opreste focul, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit). O bunatate! Urmatoarea pe lista este cea cu mere.
Foarte gustoasă! La mine în cuptor a trebuit să stea 55 de minute să fie coaptă, și a crescut peste marginea de sus a tăvii de tort. Cred că merge pusă și într-o tavă mai mare, ca să iasă mai subțire și să se poată însiropa mai ușor.
Comentarii:
Foarte gustoasă! La mine în cuptor a trebuit să stea 55 de minute să fie coaptă, și a crescut peste marginea de sus a tăvii de tort. Cred că merge pusă și într-o tavă mai mare, ca să iasă mai subțire și să se poată însiropa mai ușor.
Foarte gustoasa!
Unde este cantitatea de faina? e nespecificata!
Ok
Nu a-ti trecut cantitatea de faina!
Pare a fi o prajitura buna.