Albusurile separate se bat bine cu un praf de sare si zaharul,pana se intareste apoi se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul,amoniacuil stins cu suc de lamaie,jumatate din esenta si pesmetul alb turnat in ploaie,amestecand usor pana la o incorporare perfecta.
Se ung formele cu unt,apoi se toarna aluatul de mai sus,lasand gol de cca 1cm pana la buza formelor,pentru a creste,apoi se presara miezul de nuca maruntit(eu il si prajesc putin) si cate o ligurita de dulceata,apoi se baga la copt,in cuptorul preincalzit cca 20 de min,la foc potrivit.
Intre timp dam in doua-trei clocote apa cu zaharul pentru sirop,apoi la sfarsit adaugam esenta ramasa. Acest sirop,caldut se toarna peste prajiturile nescoase din forma.
Se lasa sa se insiropeze si sa se raceasca apoi se scot pe un platou si se decoreaza cu frisca preparata (dupa indicatiile de pe cutie),cu dulceata si bucatele de miez de nuca.Se servesc dupa ce lasat cca o ora la frigider.
Comentarii:
Savarine cu nuca adica. Si nu se pune amoniac.
Dece afrodite si nu savarine? poate ca ai pus amoniac....insa amoniacul nu face bine la prajiturile insoripate....