Petitchef

Domuri cu nucă de cocos și ciocolată

Acest desert domuri cu ciocolată și nucă de cocos este un adevărat deliciu care se topește în gură și este totodată crocant! Imaginați-vă o cremă cremoasă de nucă de cocos, ușoară ca un nor, amestecată cu un biscuit de ciocolată. Textura este perfectă: un exterior ușor crocant cu biscuitul și un centru fondant, cremos... pur și simplu irezistibil ;-) Iar cu forma sa de dom, acest desert este pe cât de frumos, pe atât de delicios, perfect pentru a vă impresiona invitații. Combinația ciocolată - nucă de cocos este un duo magic care funcționează întotdeauna - un must-try!

Desert
6 porții
15 min
7 h 15 m
10 min
Ușor

Ingrediente

6

Crema de nucă de cocos:

Decorațiune:

Cost estimat: 4.17 (0.69€/porție)

Materiale

  • 1 sucitor
  • folie alimentară
  • mixer electric
  • 1 curățitor
  • 1 matriță din silicon
  • forme rotunde de 10 cm diametru pentru fursecuri sau forme pentru tarte

Preparare

  • Etapa 1 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Crema de nucă de cocos:
    Se iau 2 linguri de cremă și se pun deoparte. Puneți cremele și mascarpone în congelator timp de 15 minute înainte de utilizare.
    Rehidratați frunzele de gelatină punându-le într-un bol cu apă rece.
  • Etapa 2 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se toarnă crema și mascarpone într-un castron mare și se adaugă zahărul.
  • Etapa 3 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Bateți amestecul cu un mixer electric pentru a obține o frișcă groasă.
  • Etapa 4 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se încălzește smântâna (microunde: 30 de secunde la 800 W). Se storc frunzele de gelatină și se adaugă la smântâna fierbinte. Se amestecă bine pentru a încorpora gelatina.
  • Etapa 5 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se adaugă amestecul de smântână și gelatină la frișcă. Se amestecă bine (spatulă sau mixer electric).
  • Etapa 6 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se toarnă amestecul într-o formă de silicon și se introduce în congelator pentru cel puțin 6 ore.
  • Etapa 7 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Biscuiți cu ciocolată:
    Se amestecă făina, zahărul, pudra de cacao și praful de copt.
  • Etapa 8 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se adaugă untul sărat și gălbenușurile și se amestecă până la omogenizare.
  • Etapa 9 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se pune aluatul în folie alimentară și se dă la frigider între 30 de minute și 1 oră pentru a se întări.
  • Etapa 10 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se înfrumusețează suprafața de lucru (cu făină), apoi se pune aluatul de biscuiți deasupra. Pudrați cu făină din nou și întindeți aluatul la înălțimea dorită (1,5 cm în cazul nostru).
  • Etapa 11 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se decupează cercuri cu ajutorul discurilor de tăiat biscuiți (pentru cuptor, se pot coace și în forme de tartă) și se așază biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Etapa 12 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se coc biscuiții în formele lor unse cu grăsime timp de 10 minute la 180°C.
    Se lasă să se răcească înainte de asamblare.
  • Etapa 13 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se desfac cu grijă domurile din nucă de cocos și se așază pe biscuiții răciți.
    Se pun la frigider timp de 1 oră.
    *Sau lăsați la temperatura camerei pentru câteva minute dacă vă preferați deserturile glazurate!
  • Etapa 14 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Se ornează cu nucă de cocos rasă și ciocolată rasă (se rade cu un curățitor de legume!).
  • Etapa 15 - Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
    Gustați și bucurați-vă!

Observații:

Ce pot folosi în loc de nucă de cocos?
De exemplu, puteți face un dom de vanilie sau de cafea, adăugând aroma dorită la cremă și înlocuind crema de cocos cu smântână clasică.

Pot face biscuiți clasici?
Nu trebuie să adăugați cacao la aluatul de biscuiți. Sunt la fel de delicioși și simpli!

Cum ar trebui să păstrez aceste deserturi cu ciocolată și nucă de cocos?
Se păstrează într-un recipient etanș la frigider timp de până la 3 zile.

Pot să savurez aceste deserturi congelate?
Vă puteți bucura de ele complet în câteva minute de la asamblare.

Pot înlocui gelatina?
O puteți înlocui cu agar agar.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată - poza 2
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată - poza 3
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată - poza 4
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată - poza 5
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată - poza 6
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex Deserturi cu nuca de cocos Deserturi cu nuca de cocos

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează