Prajitura cu merisoare si nuci de post
Aceasta prajitura este foarte asemanatoare celei cu gem si coca rasa cu mentiunea ca este de post, plina de nuci, cocos si fulgi de ovaz si cu o parfumata mireasca de lamaie si vanilie. Este atat de frageda ca se topeste in gura si va disparea de pe farfurie in doi timpi si 3 miscari :-)
Ingrediente
Pentru umplutura :
Preparare
- Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
- Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine.
- Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tva unsa bine cu margarina.
- Intr-un castron vom amesteca gemul de caise cu gelatina de merisoare si adaugam aceasta mistura deasupra aluatului din tava. nivelam bine.
- In cealalata jumatate de coca vom adauga nucile prajite si sfaramate bucati mai mari apoi vom sffarama intre degete aluatul si il imprastiem deasupra prajiturii. Presam usor cu mainile aluatul de deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175ºC pana cand se rumeneste usor (cca 30 minute).
- Se lasa la racit in tava apoi o taiem patratele si o servim.
- Ies aproximativ: 30 de bucati
Întrebări
Margarina ar putea fi inlocuita cu ulei?
Sigur ca da!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Prajitura este delicioasa , nu ma pot abtine de la comentul cu dl fulgi de cocos Ori n-ati auzit de nuca de cocos ori nu stti ca nici ovazul nu-i pasare si are fulgi . Suntem un pic rautaciosi
La faina si la fulgii de ovaz, cantitatile in grame nu cred ca sunt bune, cantitatile in cani fac mai mult sens.
"o mestecam cu mainile" Nu cred ca se poate asa ceva, toata lumea mesteca in gura, cu dintii! Cu mainile nu putem mesteca ci doar framanta sau amesteca.