Prajitura cu struguri
Prajitura cu struguri
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Prajitura cu banane - super rapida
-
Prăjitură oreo cu doar 3 ingrediente și gata în 6 minute la cuptorul cu microunde!
-
Prajitura cu iaurt la microunde
-
Prăjitură cu migdale - fără gluten
Preparare
Preparare50 min
Gătire45 min
- Intr-un vas, mixam oul, galbenusul si cele 125 grame de zahar, apoi adaugam uleiul, nu tot odata ci amestecind lasam sa curga usor uleiul din pahar. Incalzim laptele foarte putin si-l adaugam la fel ca pe ulei.Intr-un vas, cernem faina, praful de copt, le amestecam bine si amestecind continuu si adaugam cu lingura faina peste compozitia din robot. Vom obtine o compozitie ca cea de pandispan.
- Ungem cu unt o tava dreptunghiulara de marime mijlocie, tapetam cu faina si rasturnam compozitia in ea.
- Spalam strugurii, nu vom avea nevoie de prea multe bobite, la mine au fost boabele mari si au intrat putine. Cine vrea, poate adauga struguri si in compozitie. Taiem boabele in doua, le scoatem semintele si le asezam deasupra prajiturii, fara sa apasam ca sa intre in aluat.
- Presaram deasupra zahar (atentie zaharul sa fie mai mascat ca va iesi mai frumoasa prajitura, recunosc ca al meu a fost brun dar cam fainos) si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 35 de minute, asa scria in reteta originala.
- Am facut testul cu scobitoarea si doua vreo 22 de minute am scos tava din cuptor. Aici e pudrata si taiata, asta ca sa vedeti cite gaurele are si cit e de frageda... Prajitura trebuie taiata cind este rece, altfel riscam sa o rupem bucatele si o poza cu prajitura privita in ochi si pe care o ofer cu dragoste, pofticiosilor care viziteaza blog-ul. Alaturi de cafeaua de dimineata, merge nemaipomenit de bine si atentie, nici nu-i prea dulce.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: