Căutați cel mai bun pesto de pe pământ? Nu mai căutați! Pesto de fistic, (ne place să-l numim „pestoche”), este literalmente delicios! Această rețetă ușor de făcut vă va lua doar câteva minute și va impresiona oaspeții, ca o schimbare față de tradiționala rețetă. Serviți acest pesto de fistic ca sos pe paste proaspete sau folosiți-l ca garnitură pentru bruschetta, cu siguranță nu veți fi dezamăgiți!
Cât pesto veți obține cu această rețetă? Veți obține în jur de 300 gr de pesto cu această rețetă.
Cum să obțineți un pesto mai puțin păstos? Puteți adăuga ulei de măsline. Noi am păstrat această consistență pentru că am vrut să il gătim cu paste.
Cum să gătești pastele cu pesto de fistic? Pastele le-am fiert într-un volum mare de apă cu sare, cu un minut mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj. Am păstrat apa de gătit. Apoi am adăugat aproximativ 2 linguri (de persoană) de pesto și am adăugat puțină apă de gătit pentru a dilua sosul și am terminat de gătit pastele în sos.
Ce fel de fistic să folosiți? Am folosit fistic prăjit cu sare și piper și prin urmare, nu am adăugat sare și piper la preparat. Condimentați puțin câte puțin pentru a obține un gust care să vă placă.
Cu ce pot înlocui parmezanul? Puteți înlocui parmezanul cu Grana Padano sau chiar Pecorino, care va da un gust ceva mai puternic.
Cât timp se va păstra acest pesto de fistic de casă? Puteți păstra acest pesto timp de o săptămână la frigider într-un recipient ermetic.
Puteți congela acest pesto de fistic de casă? Puteți păstra acest pesto la congelator, nu ezitați să faceți porții necesare a fi folosite doar o data.
Cum să păstrați acest pesto mai mult timp? Țineți-l în recipient închis ermetic și acoperiți partea de sus a pesto-ului cu ulei de măsline pentru a-l păstra mai mult timp și pentru a preveni oxidarea.