Pesto de dovlecei, sosul rapid și fără gătit pentru pastele tale!
Pesto de dovlecei, sosul rapid și fără gătit pentru pastele tale!
Cu această rețetă super ușoară de pesto de dovlecei, puteți condimenta bruschete, sandvișuri sau chiar le puteți adăuga la paste pentru un fel de mâncare cremos și delicios. Sfatul nostru? Dovlecelul este crud, așa că nu este nevoie să gătești pentru a face această rețetă. Vă puteți impresiona prietenii și familia cu acest pesto care va deveni rapid o necesitate! Deci, așteptați să-l încercați?
Spălați dovleceii, uscați-i și tăiați capetele. Apoi dați-i prin răzătoare folosind partea cu găurile mari din răzătoare.
Puneți dovleceii rași într-un prosop curat și stoarceți-i bine deasupra unui bol pentru a elimina apa prezentă în dovlecei.
Transferați dovlecelul în bolul chopper-ului și adăugați parmezanul, semințele de pin, uleiul de măsline, usturoiul decojit, frunzele de busuioc, un praf de sare și un praf de piper.
Mixați la putere maximă până obțineți un amestec cremos și omogen.
Cum se păstrează pesto de dovlecei Il puteți pune într-un recipient ermetic și adăugați puțin ulei, se poate păstra la frigider 5-6 zile.
Pot congela pesto de dovlecei? Absolut. Transferați-l într-un recipient ermetic, îl puteți congela timp de 3-4 luni.
Ce pot folosi în loc de semințele de pin? Puteți prepara pesto de dovlecel înlocuind semințele de pin cu alte nuci uscate. Vă sfătuim să încercați cu migdale, fistic sau nuci!
Ce pot folosi în loc de usturoi? Dacă preferați un gust mai delicat, puteți pregăti pesto de dovlecei fără usturoi.
Cum se combină pesto de dovlecei? Se potrivește bine cu rețetele de paste cu somon, creveți sau roșii uscate, de exemplu!
Ce paste sunt cele mai bune pentru acest pesto de dovlecei? Vă sfătuim să folosiți paste scurte precum penne rigate, fusilli, mezze maniche sau rigatoni.