Pesto verde - pesto alla genovese
Opreste totul, astazi iti oferim cel mai BUN sos din lume pentru pastele tale (fara a exagera): pesto verde! Indiferent cat de mult am incercat alte arome, ne intoarcem intotdeauna la un pesto bun de casa. Si credeti-ne, aceasta reteta este foarte usor de facut. Deci, echipati-va cu un blender si apoi cu cel mai proaspat busuioc si pregatiti-va sa faceti „Pesto alla genovese”.
Ingrediente
Preparare
- Spalati frunzele de busuioc, apoi transferati-le intr-un chopper/blender. Adaugati parmezanul, mugurii de pin si catelul de usturoi curatat.
- Turnati uleiul de masline in blender si amestecati pana obtinetți o textura omogena.
- Transferati sosul intr-un recipient ermetic.
- Gata!
Observații
Pentru un pesto imbunatatit:
Prajeste mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei pana se rumenesc. Rumeniti usturoiul tocat in ulei de masline. Lasati sa se raceasca apoi puneti totul in tocator cu busuioc si pecorino. Se adauga putin piper.
Conservare:
Pastrati pesto-ul intr-un borcan de sticla, etans: acoperiti intotdeauna sosul pesto cu ulei de masline, astfel incat sa poata pastra mai mult timp.