Cunoașteți pesto-ul clasic, de busuioc, lăsați-vă tentat de pesto-ul calabrez! O minune făcută din ardei gras și ricotta, un deliciu pentru a-ți însoți pastele, fără a uita de o burrata super cremoasă. Detaliile de realizare, mai jos ↓
Preîncălziți cuptorul la 230°C în modul gril. Tăiați ardeiul gras în jumătate, scobiți-l și puneți-l cu coaja în sus pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute: aveți grijă de ardei, coaja trebuie să fie neagră, iar pulpa fragedă.
Puneți ardeii copți într-o pungă pentru congelator, închideți punga și lăsați să stea 10 minute. Deschideți punga și curățați ardeii.
Tăiați ceapa fâșii și căliți-o într-o tigaie cu ulei de măsline și puțină sare. Puneți deoparte când devine translucidă.
Punți ardeiul gras, ceapa, ricotta, pecorino, parmezanul, pasta de tomate, sarea și uleiul de măsline într-un blender și amestecați până obțineți un sos cremos.
Transferați într-un borcan ermetic și păstrați la frigider sau folosiți imediat.
Fierbeți pastele în multă apă cu sare, cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pentru gătit ”al dente”. Adăugați 2 linguri de sos la 150 gr de paste și puțină apă din cea în care au fiert pastele. Se amestecă totul pe foc până când apa se absoarbe complet.
Serviți pastele într-o farfurie adâncă, deasupra puneți o burrata pentru un răsfăț maxim. Deschideți burrata și turnați un strop de ulei de măsline, puneti sare, piper și ... savurați.