După cum știți, suntem practic fani ai pesto-ului! Și, deoarece ne place să încercăm o mulțime de rețete care să însoțească mâncărurile de paste preferate, a trebuit să facem această rețetă divină de pesto de leudă :-) Este o plantă aromatică, delicioasă, care înlocuiește busuiocul în rețeta tradițională pesto. Preparat cu muguri de pin, parmezan și, bineînțeles leurdă proaspătă, acest pesto este o explozie de aromă, perfect pentru salate, pâine prăjită sau mâncăruri cu paste.
Cum se păstrează pesto de leurdă? Se toarnă într-un recipient ermetic și se pune la frigider. Cel mai bine este să stropești puțin ulei de măsline deasupra sosului pentru a evita oxidarea. Îl puteți păstra la frigider sau congelator (împărțit în porții pentru confort).
Cum să păstrați pesto-ul proaspăt? Il poți păstra cât mai mult timp acoperind-l cu un strat subțire de ulei de măsline după fiecare utilizare.
Cât durează pesto-ul? Se va păstra până la o săptămână la frigider și 3 luni la congelator.
Pesto se mănâncă cald sau rece? Il poți pune într-un fel de paste sau gnocchi fierbinți sau pentru a îmbunătăți o salată rece de paste!
Cum se folosește pesto leurdă? Îl poți manca cu paste, gnocchi, legume la grătar, carne sau pește, în sandvici, pe pâine prăjita și chiar în salate!