Petitchef

Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!

După cum știți, suntem practic fani ai pesto-ului! Și, deoarece ne place să încercăm o mulțime de rețete care să însoțească mâncărurile de paste preferate, a trebuit să facem această rețetă divină de pesto de leudă :-) Este o plantă aromatică, delicioasă, care înlocuiește busuiocul în rețeta tradițională pesto. Preparat cu muguri de pin, parmezan și, bineînțeles leurdă proaspătă, acest pesto este o explozie de aromă, perfect pentru salate, pâine prăjită sau mâncăruri cu paste.

Acompaniamente
4 porții
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Materiale

  • chopper sau blender

Preparare

  • Etapa 1 - Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
    Spălați apoi tăiați leurda.
  • Etapa 2 - Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
    Puneți usturoiul sălbatic în chopper. Adăugați parmezanul, mugurii de pin, uleiul de măsline, sarea și piperul.
  • Etapa 3 - Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
    Mixați totul până obțineți un amestec omogen și gros.
  • Etapa 4 - Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
    Transferați într-un borcan ermetic, puneți câteva flori de leurdă în pesto pentru a decora!
  • Etapa 5 - Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
    Este gata și miroase grozav! Răsfățați-vă!

Observații:

Cum se păstrează pesto de leurdă?
Se toarnă într-un recipient ermetic și se pune la frigider. Cel mai bine este să stropești puțin ulei de măsline deasupra sosului pentru a evita oxidarea. Îl puteți păstra la frigider sau congelator (împărțit în porții pentru confort).

Cum să păstrați pesto-ul proaspăt?
Il poți păstra cât mai mult timp acoperind-l cu un strat subțire de ulei de măsline după fiecare utilizare.

Cât durează pesto-ul?
Se va păstra până la o săptămână la frigider și 3 luni la congelator.

Pesto se mănâncă cald sau rece?
Il poți pune într-un fel de paste sau gnocchi fierbinți sau pentru a îmbunătăți o salată rece de paste!

Cum se folosește pesto leurdă?
Îl poți manca cu paste, gnocchi, legume la grătar, carne sau pește, în sandvici, pe pâine prăjita și chiar în salate!



Poze

Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
Pesto de leurdă, parfumat și super gustos! - poza 2
Pesto de leurdă, parfumat și super gustos! - poza 3
Pesto de leurdă, parfumat și super gustos! - poza 4
Pesto de leurdă, parfumat și super gustos! - poza 5
Pesto de leurdă, parfumat și super gustos! - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pesto de fistic, sos ușor și gustos
Pesto de fistic, sos ușor și gustos
20 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Pesto verde - pesto alla genovese
Pesto verde - pesto alla genovese
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto calabrese și burrata cremoasă
Pesto calabrese și burrata cremoasă
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Pesto rosu
Pesto rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Caisele-darul parfumat al verii Caisele-darul parfumat al verii Ceapa vrajitoarelor – leurda Ceapa vrajitoarelor – leurda Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează