Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
După cum știți, suntem practic fani ai pesto-ului! Și, deoarece ne place să încercăm o mulțime de rețete care să însoțească mâncărurile de paste preferate, a trebuit să facem această rețetă divină de pesto de leudă :-) Este o plantă aromatică, delicioasă, care înlocuiește busuiocul în rețeta tradițională pesto. Preparat cu muguri de pin, parmezan și, bineînțeles leurdă proaspătă, acest pesto este o explozie de aromă, perfect pentru salate, pâine prăjită sau mâncăruri cu paste.
Ingrediente
Materiale
- chopper sau blender
Preparare
Spălați apoi tăiați leurda.
Puneți usturoiul sălbatic în chopper. Adăugați parmezanul, mugurii de pin, uleiul de măsline, sarea și piperul.
Mixați totul până obțineți un amestec omogen și gros.
Transferați într-un borcan ermetic, puneți câteva flori de leurdă în pesto pentru a decora!
Este gata și miroase grozav! Răsfățați-vă!
Observații
Cum se păstrează pesto de leurdă?
Se toarnă într-un recipient ermetic și se pune la frigider. Cel mai bine este să stropești puțin ulei de măsline deasupra sosului pentru a evita oxidarea. Îl puteți păstra la frigider sau congelator (împărțit în porții pentru confort).
Cum să păstrați pesto-ul proaspăt?
Il poți păstra cât mai mult timp acoperind-l cu un strat subțire de ulei de măsline după fiecare utilizare.
Cât durează pesto-ul?
Se va păstra până la o săptămână la frigider și 3 luni la congelator.
Pesto se mănâncă cald sau rece?
Il poți pune într-un fel de paste sau gnocchi fierbinți sau pentru a îmbunătăți o salată rece de paste!
Cum se folosește pesto leurdă?
Îl poți manca cu paste, gnocchi, legume la grătar, carne sau pește, în sandvici, pe pâine prăjita și chiar în salate!