Perfecte pentru a satisface o pauza dulce, ne indragostim inevitabil de aceste mici delicatese facute cu faina de migdale. Serviti oaspetilor alaturi de cafea sau de un verrine de mousse de ciocolata.
Pregatiti untul noisette: Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati-l sa se rumenească.
Luati-l de pe foc cand untul capata un miros de nuca si devine brun. Strecurati printr-o sita si lasati-l sa se raceasca pană la 40° C (la temperatura camerei).
Amestecati pudra de migdale, faina si zaharul pudra intr-un castron. Adaugati albusurile si amestecati bine.
In cele din urma adaugati untul noisette si extractul de vanilie si incorporati totul bine.
Turnati aluatul intr-o forma de silicon unsa cu ulei. Coaceti in cuptor preincalzit la 200° C cu caldura rotativa timp de 15 minute.
Matrita noastra continea doar 9 forme. Am lasat aluatul la temperatura camerei in timp ce am asteptat coacerea primelor prajituri si apoi am copt restul.