Financiers cu migdale
Perfecte pentru a satisface o pauza dulce, ne indragostim inevitabil de aceste mici delicatese facute cu faina de migdale. Serviti oaspetilor alaturi de cafea sau de un verrine de mousse de ciocolata.
Ingrediente
12
Cost estimat: 1.5Euros€ (0.13€/porție)
Materiale
- o forma de financiers din silicon
Preparare
Preparare5 min
Timp așteptare20 min
Gătire23 min
Pregatiti untul noisette: Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati-l sa se rumenească.
Luati-l de pe foc cand untul capata un miros de nuca si devine brun. Strecurati printr-o sita si lasati-l sa se raceasca pană la 40° C (la temperatura camerei).
Amestecati pudra de migdale, faina si zaharul pudra intr-un castron. Adaugati albusurile si amestecati bine.
In cele din urma adaugati untul noisette si extractul de vanilie si incorporati totul bine.
Turnati aluatul intr-o forma de silicon unsa cu ulei. Coaceti in cuptor preincalzit la 200° C cu caldura rotativa timp de 15 minute.
Matrita noastra continea doar 9 forme. Am lasat aluatul la temperatura camerei in timp ce am asteptat coacerea primelor prajituri si apoi am copt restul.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 117Kcal
- Carbo: 13.3g
- Grăsimi: 5.9g
- Grăsimi sat.: 3.8g
- Proteine: 2.2g
- Fibre: 1g
- Zahăr: 9.7g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (33g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!