O mini prajitura delicata si rafinata cu faina de migdale si unt noisette. Pentru și mai multe arome, am adaugat zmeura ;-)
Incercati si dvs si puteti chiar inlocui faina de migdale cu pudra de fistic sau pudra de alune si zmeura cu afine.
Pregatiti untul noisette : Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati-l sa se rumenească.
Luati-l de pe foc cand untul capata un miros de nuca si devine brun. Strecurati printr-o sita si lasati-l sa se raceasca pană la 40° C (la temperatura camerei).
Amestecati pudra de migdale, faina si zaharul pudra intr-un castron. Adaugati albusurile si amestecati bine.
In cele din urma adaugati untul noisette si extractul de vanilie si incorporati totul bine.
Turnati aluatul intr-o forma de silicon unsa cu ulei. Puneti doua bucati de zmeura in fiecare prajiturica.
Coaceti in cuptor preincalzit la 200° C cu caldura rotativa timp de 15 minute.
Matrita noastra continea doar 9 forme. Am lasat aluatul la temperatura camerei in timp ce am asteptat coacerea primelor prajituri si apoi am copt restul.