Financiers cu zmeura
O mini prajitura delicata si rafinata cu faina de migdale si unt noisette. Pentru și mai multe arome, am adaugat zmeura ;-) Incercati si dvs si puteti chiar inlocui faina de migdale cu pudra de fistic sau pudra de alune si zmeura cu afine.
Ingrediente
12
Materiale
- o forma de financiers din silicon
Preparare
Preparare5 min
Timp așteptare20 min
Gătire23 min
Pregatiti untul noisette : Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati-l sa se rumenească.
Luati-l de pe foc cand untul capata un miros de nuca si devine brun. Strecurati printr-o sita si lasati-l sa se raceasca pană la 40° C (la temperatura camerei).
Amestecati pudra de migdale, faina si zaharul pudra intr-un castron. Adaugati albusurile si amestecati bine.
In cele din urma adaugati untul noisette si extractul de vanilie si incorporati totul bine.
Turnati aluatul intr-o forma de silicon unsa cu ulei. Puneti doua bucati de zmeura in fiecare prajiturica.
Coaceti in cuptor preincalzit la 200° C cu caldura rotativa timp de 15 minute.
Matrita noastra continea doar 9 forme. Am lasat aluatul la temperatura camerei in timp ce am asteptat coacerea primelor prajituri si apoi am copt restul.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!