Stiti reteta de financiers clasica, dar ati gustat vreodata versiunea tigrata? La fel de moi si pufoase, de data aceasta sunt umplute cu chipsuri de ciocolata ... si ganache! Un amestec gourmet suplimentar care va fi perfect pentru a va insoti ceaiul sau cafeaua de la sfarsitul mesei. Urmati pasii de realizare explicati mai jos ↓ ↓
Pregatiti untul noisette: Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati-l sa se rumeneasca.
Luati-l de pe foc cand untul capata un miros de nuca si devine brun. Strecurati printr-o sita si lasati sa se raceasca pana la 40° C (temperatura camerei).
Preincalziti cuptorul la 180° C. Combinati faina, migdalele macinate (pudra de migdale) si zaharul pudra. Adaugati albusurile si amestecati bine.
Adaugați untul noisette si amestecati bine. In cele din urma, incorporati pepitele de ciocolata in aluat.
Turnati aluatul intr-o tava pentru briose, unsa sau intr-o tava pentru mini kouglof. Introduceti la cuptor timp de 15-18 minute la 180° C.
Scoateti financiers din cuptor si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Puneti smantana lichida in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.
Turnati smantana fierbinte peste bucatile de ciocolata si amestecati pana se obtine un ganache omogen. Adaugati untul si amestecati bine.
Scoateti financiers din forme si umpleti-le cu perle crocante. Acoperiti cu ganache fierbinte. Lasati se raceasca la temperatura camerei sau la frigider timp de 15 minute.
Puteti face aceasta reteta fara a adauga ganache sau perle crocante. Puteti pune la frigider financiers pentru maximum 15 minute dupa ce le-ati umplut, astfel incat ganache-ul sa se intareasca mai repede.
Comentarii:
Excelent