Deserturile cu branza sunt intodeauna binevenite in familia noastra, cel putin copiilor mei le plac foarte mult, nu sunt foarte dulci sunt perfecte pentru copilasi, dar si pentru noi adultii.
Acest cheesecake are la baza migdale macinate ce ii da un gust aparte, iar combinatia asta de migdale, branza, ciocolata ne-a placut foarte mult.
In primul rand pregatim baza, amestecati biscuitii macinati cu migdalele macinate si turnati untul topit peste. Pe urma tapetati o forma de tarta sau de chec (in cazul meu), cu acest amestec, inclusiv peretii formei si lasati deoparte.
Mixati ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Pe urma adaugam crema de branza si amestecam. Adaugati si kvarg sau branza de vaci si amestecati. Urmeaza sa incorporati amidonul alimentar. Iar spre final stafidele spalate si inmuiate in apa calduta.
Turnati compozitia obtinuta in tava, peste biscuiti si introduceti totul in cuptorul incalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet.
Topim ciocolata impreuna cu smantana pe bain marie. Glazuram cheesecake- ul nostru si presaram fulgi de migdale. Dam la rece pentru cel putin o ora apoi feliem si savuram cu mare pofta.
Mi se pare o idee foarte buna sa amesteci biscuitii cu migdale pentru baza dar nu as folosi stafide in compozitie , i-ar da un gust prea comun , as folosi niste fructe , afinele merg foarte bine in compozitie . Daca se foloseste zmeura sau capsuni astea ar merge deasupra in loc de alta glazura , adaugate proaspete sau gatite cu zahar , in rest mi se pare ok , felicitari !
Totusi, daca nu ati fi atât de acrã ce ar fi???? Cred ca poate sa îsi numeasca prajitura cum vrea ea, chiar si cheesecake - daca nu vã puteti lega de continut sau de redactare, vã legati de nume, pentru ca un comentariu rautacios este obligatoriu!!! Petit chef se presupune ca este un sit de partaj, în schimb nu gasesc prea multe retete care sa nu fie însotite de tot felul de comentarii rãutãcioase legate de felul de exprimare. Doamnelor, pentru ce intrati pe sit? E clar ca în unele cazuri exprimarea lasa de dorit, dar si mai mult lasa de dorit felul în care unele persoane "rectifica" nefericitele greseli sau scãpãri, cu atâta vehementã de parcã situl ar fi locul lor de predilectie pentru descãrcarea frustrãrilor din viata de zi cu zi. sau poate e doar caracterul lor.....
Comentarii:
Mi se pare o idee foarte buna sa amesteci biscuitii cu migdale pentru baza dar nu as folosi stafide in compozitie , i-ar da un gust prea comun , as folosi niste fructe , afinele merg foarte bine in compozitie . Daca se foloseste zmeura sau capsuni astea ar merge deasupra in loc de alta glazura , adaugate proaspete sau gatite cu zahar , in rest mi se pare ok , felicitari !
Abea astept sa o pregatesc!Multumesc!!!
Totusi, daca nu ati fi atât de acrã ce ar fi???? Cred ca poate sa îsi numeasca prajitura cum vrea ea, chiar si cheesecake - daca nu vã puteti lega de continut sau de redactare, vã legati de nume, pentru ca un comentariu rautacios este obligatoriu!!! Petit chef se presupune ca este un sit de partaj, în schimb nu gasesc prea multe retete care sa nu fie însotite de tot felul de comentarii rãutãcioase legate de felul de exprimare. Doamnelor, pentru ce intrati pe sit? E clar ca în unele cazuri exprimarea lasa de dorit, dar si mai mult lasa de dorit felul în care unele persoane "rectifica" nefericitele greseli sau scãpãri, cu atâta vehementã de parcã situl ar fi locul lor de predilectie pentru descãrcarea frustrãrilor din viata de zi cu zi. sau poate e doar caracterul lor.....
Totusi daca ii spunei "prajitura cu branza" pe romaneste nu se intampla nimic. Din contra.
Mi se pare f buna. O voi incerca.