Se zdrobeste totul in robotul de bucatarie si se intinde intr-o forma de tort cu diametrul de 18-20cm. Se apasa bine si se da la frigider pana pregatim crema la blat, se pot inlocui alunele cu nuci.
Ciocolata se topeste in bain-marie ori la cuptorul cu microunde laolalta cu 2 linguri din smantana, daca s-a infierbantat prea tare se da deoparte pana se racoreste. Branza crema se bate bine cu mixerul, apoi se adauga zaharul, cacaoa, faina, cicolata topita si ouale rand pe rand si desigur vanilia.
Se toarna amestecul in tava cu biscuite si se da in bain-marie, la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru 50-60 de minute.Un truc sa nu intre apa la prajitura, ar fi sa infofoliti, pe exterior, tava cu 2-3 randuri de folie de aluminiu. Se lasa la frigider cel putin 6 ore ori ideal peste noapte.
Alunele coapte cum am spus mai sus se inteapa pe rand si delicat cu un betigas special pt frigarui. Daca patrundeti prea adanc aluna se rupe.Se topeste zaharul intr-o craticioara, pana capata culoarea chihlimbarului.Se lasa deoparte cateva minute 5-8 pana se intareste oarecum.
Se ia fiecare aluna intepata si se trece incetinel prin zaharul ars apoi se pune la scurs in asa fel incat obtineti firele acelea lungi.Se lasa 10-15 minute la racit, se mai taie cu foarfeca din lungimea firului, daca vi se pare prea lung si se folosesc pt a orna tortul.