Petitchef

Cheesecake cu Ciocolata

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Maruntim biscutitii, fie in tocatorfie intr-o punga mai groasa. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra, tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam amestecul peste biscutiti si omogenizam bine. Ungem forma de cheesecake cu unt si asezam aluatul din biscuiti in forma, avand grija ca stratul sa fie uniform. Dam la cuptorul incins la 160 de grade timp de 10 minute, dupa care lasam sa se racoreasca.
  • Intre timp pregatim umplutura pentru cheesecake. Taiem bucatele mici ciocolata cu lapte si 160 g ciocolata neagra si le topim intr-un vas la bain-marie, amestecand mereu.Branza o mixamcu zaharul si galbenusurile pana cand se omogenizeaza bine. Adaugam smantana, nessul si albusurile batute spuma. La final adaugam ciocolata topita, amestecam, si turnam umplutura peste blatul de biscuiti.
  • Pentru ca mi se pare mai comod si mai sigur, cand coc ceva in forma de cheesecake, o asez in tava cuptorului, nu pe grilaj. In acest fel e mult mai usor de manevrat, mai ales cand avem compozitia lichida, iar daca se scurge din umplutura, aceasta nu va murdari cuptorul.
  • Coacem la foc mediu, cam 170 de grade, timp de o ora, pana cand se incheaga umplutura. Pentru ca sa nu se crape, verificati ca este gata, mai lasati cateva minute la cuptor si apoi nu mai deschideti cuptorul si stingeti focul. Lasati cheececakeul cam o ora in cuptor, sa se raceasca.
  • Scoatem de la cuptor si cu un cutit ingust desprindem marginile cheesecakeului de pereti, tot ca sa nu se crape, si lasam sa se raceasca, dupa care transferam pe o farfurie. Aceste tipsuri sunt utile, dar se poate ca totusi cheesecakeul sa se crape, depinde de cat de mult deschideti usa la cuptor cat timp se coace.
  • Pentru topping pregatim un ganache de ciocolata, adica punem frisca la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam 100 g ciocolata neagra, taiata bucatele si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca timp de cateva ore.
  • Turnam ganache-ul peste cheesecake si dam la rece pana cand servim.Desi reteta e destul de lunga, nu e foarte complicata, iar rezultatul va merita orele de asteptare. Cel mai bine e sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a-l servi, pentru a avea timp sa se raceasca si sa se intareasca ganacheul pe deasupra. Cat despre calorii, avem 350 de calorii la 100 de grame, dar cine se mai gandeste la calorii cand vede o astfel de bunatate.


Poze

Cheesecake cu Ciocolata
Cheesecake cu Ciocolata - poza 2
Cheesecake cu Ciocolata - poza 3
Cheesecake cu Ciocolata - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

17/12/2018

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
LuminitaM_D, 23/03/2018

Ce gramaj are un pachet de branza?

(0) (0) Abuz
22/10/2016

Ceea ce nu inteleg ....cum este gata in 55 de minute?

(0) (0) Abuz
kun_i2016
kun_i2016, 22/10/2016

Deosebit si relativ simplu.

(0) (0) Abuz
21/10/2016

Arata foarte bine si poate este f. buna. O voi incerca.

(0) (0) Abuz
03/11/2015

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake basque
Cheesecake basque
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake kinder bueno
Cheesecake kinder bueno
8 porții
4 ore
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează