Topim untul la MO sau pe aragaz la foc mic, fara insa a-l fierbe, apoi il lasam la racit.
In mixer punem biscuitii , mandorlele, ciocolata si macinam totul bine, bine.Adaugam untul, sau invers cum am facut eu, adaugam compozitia de biscuiti peste unt.
Si bagam mixerul in ea, pentru citeva secunde, pina se amesteca toata compozitia de biscuit. Luam o forma detasabila de 24 cm diametru , punem doar pe fundul formei hirtie de copt, iar marginile le ungem cu unt si le tapetam cu faina.
Intr-un castron amestecam cu o lingura de lemn, ricotta cu zaharul adaugam si ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare apoi frisca lichida, nu cumva sa o zbateti sa se intareasca faina cernuta, vedeti ca am si dovada pozata ca am cernut-o si coaja de lamiie
Amestecam cu atentie toate ingredientele si rasturnam toata compozitia peste biscuiti, dupa care nivelam cu lingura.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 40 de minute. De fapt, puteti face o proba cu scobitoarea si scoateti dupa 30 de minute, asta depinde de cuptorul fiecaruia.
Cu citeva minute inainte de a scoate cheesecake-ul din cuptor, punem intr-un castronel ciocolata si laptele si le topim la MO .Asa arata scos din cuptor, dupa care distribuim uniform, ajuntindu-ne de o lingura, toata glazura de ciocolata si lapte, cit timp asa zisul tortulet este inca cald. Dupa ce se raceste un picut, mai radem deasupra ciocolata amaruie si alba. In loc de blatul de biscuiti, putem pune un aluat de tarta, pentru ca biscuitii mei au fost cam sfarimiciosi.