Petitchef

Cheesecake cu ciocolata si ricotta

Desert
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Blat :

Umplutura:

Glazura:

Preparare

  • Topim untul la MO sau pe aragaz la foc mic, fara insa a-l fierbe, apoi il lasam la racit.
  • In mixer punem biscuitii , mandorlele, ciocolata si macinam totul bine, bine.Adaugam untul, sau invers cum am facut eu, adaugam compozitia de biscuiti peste unt.
  • Si bagam mixerul in ea, pentru citeva secunde, pina se amesteca toata compozitia de biscuit.
    Luam o forma detasabila de 24 cm diametru , punem doar pe fundul formei hirtie de copt, iar marginile le ungem cu unt si le tapetam cu faina.
  • Intr-un castron amestecam cu o lingura de lemn, ricotta cu zaharul adaugam si ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare apoi frisca lichida, nu cumva sa o zbateti sa se intareasca faina cernuta, vedeti ca am si dovada pozata ca am cernut-o si coaja de lamiie
  • Amestecam cu atentie toate ingredientele si rasturnam toata compozitia peste biscuiti, dupa care nivelam cu lingura.
  • Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 40 de minute. De fapt, puteti face o proba cu scobitoarea si scoateti dupa 30 de minute, asta depinde de cuptorul fiecaruia.
  • Cu citeva minute inainte de a scoate cheesecake-ul din cuptor, punem intr-un castronel ciocolata si laptele si le topim la MO .Asa arata scos din cuptor, dupa care distribuim uniform, ajuntindu-ne de o lingura, toata glazura de ciocolata si lapte, cit timp asa zisul tortulet este inca cald. Dupa ce se raceste un picut, mai radem deasupra ciocolata amaruie si alba. In loc de blatul de biscuiti, putem pune un aluat de tarta, pentru ca biscuitii mei au fost cam sfarimiciosi.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează