Cand ai pofta de dulce, te gandesti la tort. Ei da, si ca sa fie si mai apetisant te-ai gandit sa adaugi chipsuri de ciocolata in el?
Odata ce aluatul tau este gata, il pui cu grija intr-o tava si il dai la cuptor. Cateva minute mai tarziu, din bucataria ta iese un miros dulce, imbietor: este timpul sa gustam! Ei da, cand taiati, observati ca toate chipsurile de ciocolata au cazut la fundul preparatului...
Nu va faceti griji, nu sunteti singura persoana careia i se intampla aceast neplacere! Exista cateva trucuri pentru a face chipsurile de ciocolata sa nu cada la baza preparatului. Descoperiti-le mai jos ↓
1. Dati-le prin faina
Dati chipsurile de ciocolata prin faina inainte de a le adauga la aluat. Particula fainoasa le va inveli si nu vor mai cadea la baza.
Pentru a face acest lucru, inainte de a incepe sa pregatiti reteta, puneti chipsurile de ciocolata intr-un bol si amestecati-le cu o parte din faina necesara. Cerneti si lasati chipsurile de ciocolata infainate in vas, pana cand trebuie sa le adaugati in compozitie. Dupa adaugarea lor, amestecati usor cu o spatula, turnati aluatul intr-o forma si dati la cuptor.
2. Preincalziti cuptorul
Acest lucru nu este intotdeauna specificat in retete, dar, in general, etapa de gatire incepe intr-un cuptor preincalzit si va impiedica la caderea chipsurilor de ciocolata la fundul preparatului.
3. Strat dupa strat
O alta solutie este turnati aluatul in forma de copt, in straturi. Dupa ce le-ati dat prin faina, veti turna un strat de aluat / un strat de pepite de ciocolata / un strat de aluat / un strat de pepite de ciocolata si asa mai departe pana cand toate ingredientele sunt consumate.
4. O compozitie groasa
Pentru a garanta pastrarea buna a chipsurilor de ciocolata in aluatul tau, acesta trebuie sa fie destul de gros. Daca este prea lichid, pepitele vor fi prea grele si vor cadea, inevitabil, pe fundul formei de copt. Prin urmare, daca la un aluat doriti sau adaugati chipsuri sau pepite de ciocolata, verificati daca acesta este destul de dens.
5. Puneti la frigider
Dupa ce preparatul dvs. este gata, puneti-l cu tot cu tava, cateva minute la frigider (sau chiar la congelator). Pe masura ce se solidifica, chipsurile de ciocolata vor sta mai bine in aluat.
De altfel, chipsurile de ciocolata in sine pot fi si ele introduse in congelator inainte de a face reteta.
Bonus: combinati trucurile!
Pentru un rezultat de succes, combinati sfaturile noastre! Puneti chipsurile de ciocolata in congelator, dati-le prin faina, asezati-le intr-un aluat gros si stratificat, apoi coaceti totul intr-un cuptor preincalzit!
Asul tortului cu ciocolata, vei fi TU! :)
Comentarii:
Super