Esti un fan al cheesecake-ului? Iata o noua reteta care ar trebui sa te bucure: Cheesecake cu ricotta si vanilie! Toate pe o baza facuta din biscuiti speculoos si acoperita cu caramel / arahide.
Va lasam toate explicatiile noastre, pas cu pas mai jos ↓
Matrita cu forma de arc 18 cm diametru (inaltime 9 cm)
Preparare
Preincalziti cuptorul la 210° C. Puneti biscuitii speculoos intr-un chopper si mixati-i pentru a face o pulbere. Adaugati untul moale si mixati din nou.
Captusiti fundul tavii cu hartie pergament. Turnati amestecul speculoos in tava si presati bine cu o lingura incepand din mijloc si terminand cu marginile.
Puneti la cuptor pentru 10 minute la 210° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Pregatiti crema: amestecatți ricotta cu ouale apoi adaugati zahărul, vanilia si faina si amestecati bine.
Micsorati temperatura cuptorului la 150° C. Turnati crema peste preparatul anterior - baza de biscuiti.
Se coace aproximativ 45 de minute la 150° C. Verificati si prelungiti timpul de gatire, daca este necesar. Lasati sa se raceasca complet inainte de a desface si decora.
Cum decoram cheesecake-ul? Am ales sa-l imbracam cu caramel, apoi presaram cu pulbere speculoos si asezam cateva arahide deasupra. Tu cum ai decora?
Comentarii:
A ieșit perfect, mulțumesc pentru reteta!