In aceasta prajitura predomina si aroma de caramel, vanilie, capsuni si o aroma subtila de ciocolata cu migdale. Este foarte racoros si pot spune ca nu te mai saturi mancand. Daca doriti un gust fin, nu ezitati acest fel de prajitura.
Pentru inceput se topeste ciocolata pentru crema impreuna cu 40g unt si 4 linguri de lapte. Urmeaza crema ganache unde se pun la incalzit cele 100ml de smantana pentru frisca dupa care se adauga ciocolata. Totul se tine la foc foarte mic pana cand ciocolata se va topi.
Gelatina se pune la hidratat in 100ml apa timp de 10 minute, dupa care se incalzeste pana ce aceasta se dizolva. Se lasa la racit.
Biscuitii se pun intr-un blender, se mixeaza dupa care se adauga apa, esenta de vanilie, 1 lingura de zahar pudra si untul taiat cubulete sau topit. Se mai mixeaza cateva minute dupa care toata compozitia se pune intr-o forma de tort cu diametrul de 26cm. Se modeleaza dupa care se adauga crema ganache racita si cele 300g capsuni taiate pe jumatate. Se baga la rece pana cand crema de migdale va fi gata.
Se bate branza mascarpone cu 4 linguri de zahar pudra, esenta de rom si esenta de migdale. Daca nu folositi zahar pudra cu aroma de vanilie, puteti adauga 2 lingurite de esenta de vanilie. Dupa ce toate s-au amesecat bine, se adauga ciocolata racita, se mixeaza si se adauga si migdalele macinate.
In alt bol se mixeaza la viteza mare, smantana pentru frisca cu 4 linguri de zahar pudra pana ce aceasta devine bat. Se adauga peste crema de migdale si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se pun 2 linguri din crema rezultata peste gelatina topita, se amesteca dupa care se incorporeaza usor in crema de migdale. Se baga la rece sau in congelator pana ce aceasta se va intari putin, aproximativ 30minute.
Dupa ce crema ganache s-a intarit, se adauga crema de migdale, se modeleaza si se pudreaza cu cacao. Se decoreaza cu frisca, capsuni si se pudreaza cu zahar vanilat fiecare capsunica inainte de a fi servit. Mie mi-a ramas 100g smantana pentru frisca de la crema ganache care am mixat-o cu 1 lingura de zahar pudra. Asta este tot. Tin sa spun ca acest cheesecake l-am facut de doua ori intr-o saptamana deoarece primul l-am servit la ziua sotului meu si a fost o nebunie, iar al doilea a fost pentru alti invitati care de altfel a avut un succes rasunator.
Spor la dulciurit!
Mai multe detalii gasiti aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/04/cheesecake-cu-migdale-si-capsuni.html
Exact. Pentru o singura persoana care are de gand sa manance tot tortul intr-o zi. Accept comentarii de genul asta doar atunci cand se vine si cu reteta facuta si dupa mai vorbim.
Comentarii:
Excelenta
Este innebunitor!
Fb
Exact. Pentru o singura persoana care are de gand sa manance tot tortul intr-o zi. Accept comentarii de genul asta doar atunci cand se vine si cu reteta facuta si dupa mai vorbim.
Un amestec cu de toate-mult zahar, multa smantana si ciocolata. Buna reteta pentru cei ce doresc sa ajunga la spital cu diabet
Excelent!!!