Mai intai pregatim baza de biscuiti. Fixam un inel de tort la 20 cm. La robot mixam biscuitii pana devin pesmet. Adaugam untul moale taiat cubulete si mixam in continuare pana devine o pasta fina. Asezam inelul de tort pe un platou. Rasturnam baza de biscuiti si o presam cu degetele. Dam la frigider pana pregatim restul. Sucul de rodie. A avut doua rodii mari si foarte suculente.
Cu multa rabdare am reusit sa scot toti samburii. Pe care cu ajutorul blender-ului i-a transformat in suc. Pentru ca nu am storcator de fructe profi, care sa separa pulpa de samburi, a strecurat sucul de rosie prin strecuratoare. M-a chinuit putin, dar a "colectat" vreo 300 ml suc proaspat de rodie, fara pic de samburi, iuhuuu . Asa, lasam sucul deoparte si ne ocupam de crema de ricotta.
Batem galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Adaugam ricotta. Separat, intr-un bol inmuiem foile de gelatina, aprox. 10 minute la lasam. Dupa acest timp le scurgem bine de apa si le adaugm in crema. Mixam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si frisca batuta spuma.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si nivelam bine. Dam iar la rece. Ne ocupam de gelatina de rodii. Afolosit gelatina foi, ca cea din imagine. Nu este cumparata de la noi, eu imi fac stocul din Italia .
Lasam si foile acestea la inmuiat. Incalzim foarte putin sucul de rodie, doar cat sa se dizolve gelatina. Cel mult 1 minut pe foc. Turnati cu grija gelatina de rodii peste crema. Dati cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 2 ore.