Petitchef

Cheesecake cu gelatina de rodii

Desert
6 porții
1 oră
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru gelatina de rodie:

Preparare

  • Mai intai pregatim baza de biscuiti. Fixam un inel de tort la 20 cm. La robot mixam biscuitii pana devin pesmet. Adaugam untul moale taiat cubulete si mixam in continuare pana devine o pasta fina. Asezam inelul de tort pe un platou. Rasturnam baza de biscuiti si o presam cu degetele. Dam la frigider pana pregatim restul. Sucul de rodie. A avut doua rodii mari si foarte suculente.
  • Cu multa rabdare am reusit sa scot toti samburii. Pe care cu ajutorul blender-ului i-a transformat in suc. Pentru ca nu am storcator de fructe profi, care sa separa pulpa de samburi, a strecurat sucul de rosie prin strecuratoare. M-a chinuit putin, dar a "colectat" vreo 300 ml suc proaspat de rodie, fara pic de samburi, iuhuuu . Asa, lasam sucul deoparte si ne ocupam de crema de ricotta.
  • Batem galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Adaugam ricotta. Separat, intr-un bol inmuiem foile de gelatina, aprox. 10 minute la lasam. Dupa acest timp le scurgem bine de apa si le adaugm in crema. Mixam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si frisca batuta spuma.
  • Turnam crema peste blatul de biscuiti si nivelam bine. Dam iar la rece. Ne ocupam de gelatina de rodii. Afolosit gelatina foi, ca cea din imagine. Nu este cumparata de la noi, eu imi fac stocul din Italia .
  • Lasam si foile acestea la inmuiat. Incalzim foarte putin sucul de rodie, doar cat sa se dizolve gelatina. Cel mult 1 minut pe foc. Turnati cu grija gelatina de rodii peste crema. Dati cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 2 ore.


Poze

Cheesecake cu gelatina de rodii
Cheesecake cu gelatina de rodii - poza 2
Cheesecake cu gelatina de rodii - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake tip baklava cu fistic
Cheesecake tip baklava cu fistic
20 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează