Se taie biscutii/pandispanul in cubulete care se astern pe fundul unui platou de prezentare (mediu spre mic) ori in pahare. Intr-un castron se amesteca zmeura si lichiorul apoi se depun fructele peste stratul de biscuti, zdrobindu-le putin.
Se inveleste totul cu crema de vanilie aromata cu coaja de portocala. Frisca se bate lejer si se asterne peste crema. Se da totul la frigider. Cand sinteti gata sa serviti, presarati fulgii de migdale si savurati.
Crema de vanilie: Se da laptele in clocot impreuna cu semintele de vanilie sau zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Intr-o craticioara in bain marie se pun galbenusurile cu zahar si se toarna laptele clocotic amestecand incontinuu.
Cand incepe sa ramana crema pe lingura este gata. Se transfera crema intr-un alt castron si se lasa la racorit.
Taine: Triflele se servesc in boluri/pahare transparente si straturile se pot alterna de mai multe ori. Crema de vanilie poate fi si o budinca de vanilie .