Buturuga tiramisu si zmeura

Desert
Ușor
5 h 40 m

Daca sunteti adeptul Buturugii de Craciun, lasati-va ispitit de varianta noastra cu arome de zmeura si Tiramisu. Si pentru a face totul mai usor in realizarea acestui desert, va explicam toate etapele pas cu pas, scris, foto si video. Tentant?

Ingrediente

10

Decor:

Crema :

Piscoturi :

Glazura :

Materiale

  • folie alimentara
  • mixer electric
  • 1 forma de chec
  • 1 grilaj de cuptor
  • 1 platou

Preparare

Preparare40 min
Timp așteptare5 ore
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 1Migdale prajite: prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie pe foc si lasati-i sa se raceasca.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 2Crema mascarpone:
    Puneti foaia de gelatina sa se inmoaie in apa rece. Cu un mixer electric, bateti mascarpone, frisca si zaharul.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 3Incalziti cele 2 lingurite frisca lichida si topiti foaia de gelatina inmuiata, amestecand. Apoi adaugati acest preparat in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la frigider.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 4Puneti pe fata de copt folie alimentara si acoperiti cu crema.
    Combinati coulisul de zmeura si apa intr-un bol. Inmuiati rapid piscoturile in ea si acoperiti partea superioara a cremei cu piscoturi.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 5Acoperiti piscoturile cu crema si presarati cu migdale prajite. Puneti zmeura deasupra si acoperiti cu crema.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 6Repetati un strat de piscoturi inmuiate, apoi un strat de crema. Se acopera cu zmeura si se presara cu migdale prajite.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 7Adaugati din nou smantana si acoperiti cu piscoturi inmuiate. Infasurati bine in folie alimentara si dati la rece cel puțin 3 ore.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 8Glazura: puneti foile de gelatina la inmuiat. Incalziti coulisul de zmeura timp de 1 min in cuptorul cu microunde, apoi adaugati gelatina inmuiata si amestecati bine.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 9Puneti o farfurie putin mai mare decat buturuga, pe suprafata de lucru. Puneti un grilaj deasupra si puneti buturuga scoasa din folie deasupra.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 10Turnati coulisul peste buturuga pentru a-l acoperi complet. Strangeti coulis in vas pentru a acoperi cu el buturuga de mai multe.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 11Mutati buturuga pe platoul de servire si puneti-o la frigider timp de 2 ore.
  • Buturuga Tiramisu si zmeura - Preparare etapa 12Decorati buturuga cu zmeura proaspata si restul de migdale prajite.Puneti deasupra si in jurul bușteanului. Bon appétit!

Punctează această reţetă

Observații

Puteti face aceasta buturuga intr-o tigaie forma speciala sau intr-o sticla de plastic taiata pe jumatate (pentru a-i da o forma rotunjita), daca nu aveti o tava special.

Puteti folosi zmeura congelata pentru garnitura, cu toate acestea, va recomandam sa folositi zmeura proaspata daca faceti acelasi decor ca in reteta noastra.

In reteta noastra, nu am raspandit crema pe ultimul strat de zmeura. Cu toate acestea, va sfatuim sa o faceti pentru a se lega mai bine.

Congelare: Puteti in congelator buturuga si tineti cel putin 8 ore inainte de a-l manca.

Puteti face aceasta reteta cu o zi inainte de a o servi, pastrandu-o la rece.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

priponangela

Supeer bun!
Arată foarte bine, numai bun de o surpriză de proporții în familia mea care adoră această prăjitură!

abuz