Petitchef

Buturuga Tiramisu si zmeura

Daca sunteti adeptul Buturugii de Craciun, lasati-va ispitit de varianta noastra cu arome de zmeura si Tiramisu.

Si pentru a face totul mai usor in realizarea acestui desert, va explicam toate etapele pas cu pas, scris, foto si video.

Tentant?

Desert
10 porții
40 min
5 ore
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Decor:

Crema :

Piscoturi :

Glazura :

Materiale

  • folie alimentara
  • mixer electric
  • 1 forma de chec
  • 1 grilaj de cuptor
  • 1 platou

Preparare

  • Etapa 1 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Migdale prajite: prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie pe foc si lasati-i sa se raceasca.
  • Etapa 2 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Crema mascarpone:
    Puneti foaia de gelatina sa se inmoaie in apa rece. Cu un mixer electric, bateti mascarpone, frisca si zaharul.
  • Etapa 3 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Incalziti cele 2 lingurite frisca lichida si topiti foaia de gelatina inmuiata, amestecand. Apoi adaugati acest preparat in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la frigider.
  • Etapa 4 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Puneti pe fata de copt folie alimentara si acoperiti cu crema.
    Combinati coulisul de zmeura si apa intr-un bol. Inmuiati rapid piscoturile in ea si acoperiti partea superioara a cremei cu piscoturi.
  • Etapa 5 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Acoperiti piscoturile cu crema si presarati cu migdale prajite. Puneti zmeura deasupra si acoperiti cu crema.
  • Etapa 6 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Repetati un strat de piscoturi inmuiate, apoi un strat de crema. Se acopera cu zmeura si se presara cu migdale prajite.
  • Etapa 7 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Adaugati din nou smantana si acoperiti cu piscoturi inmuiate. Infasurati bine in folie alimentara si dati la rece cel puțin 3 ore.
  • Etapa 8 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Glazura: puneti foile de gelatina la inmuiat. Incalziti coulisul de zmeura timp de 1 min in cuptorul cu microunde, apoi adaugati gelatina inmuiata si amestecati bine.
  • Etapa 9 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Puneti o farfurie putin mai mare decat buturuga, pe suprafata de lucru. Puneti un grilaj deasupra si puneti buturuga scoasa din folie deasupra.
  • Etapa 10 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Turnati coulisul peste buturuga pentru a-l acoperi complet. Strangeti coulis in vas pentru a acoperi cu el buturuga de mai multe.
  • Etapa 11 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Mutati buturuga pe platoul de servire si puneti-o la frigider timp de 2 ore.
  • Etapa 12 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Decorati buturuga cu zmeura proaspata si restul de migdale prajite.Puneti deasupra si in jurul bușteanului. Bon appétit!

Observații:

Puteti face aceasta buturuga intr-o tigaie forma speciala sau intr-o sticla de plastic taiata pe jumatate (pentru a-i da o forma rotunjita), daca nu aveti o tava special.

Puteti folosi zmeura congelata pentru garnitura, cu toate acestea, va recomandam sa folositi zmeura proaspata daca faceti acelasi decor ca in reteta noastra.

In reteta noastra, nu am raspandit crema pe ultimul strat de zmeura. Cu toate acestea, va sfatuim sa o faceti pentru a se lega mai bine.

Congelare: Puteti in congelator buturuga si tineti cel putin 8 ore inainte de a-l manca.

Puteti face aceasta reteta cu o zi inainte de a o servi, pastrandu-o la rece.



Poze

Buturuga Tiramisu si zmeura
Buturuga Tiramisu si zmeura - poza 2
Buturuga Tiramisu si zmeura - poza 3
Buturuga Tiramisu si zmeura - poza 4
Buturuga Tiramisu si zmeura - poza 5
Buturuga Tiramisu si zmeura - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

priponangela, 26/12/2019

Supeer bun!
Arată foarte bine, numai bun de o surpriză de proporții în familia mea care adoră această prăjitură!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Zmeura- izvor de vitamine si minerale Zmeura- izvor de vitamine si minerale O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează