Am pregătit un produs de patiserie crocant, dar care se și topeste, absolut delicios pentru a încheia masa cu stil :-) Acest cheesecake baklava cu fistic îmbină aromele clasice ale bucătăriei orientale cu ingrediente tradiționale precum foile filo, mierea și fisticul prăjit. Cu cele trei straturi, această rețetă este o explozie de arome și texturi. Urmați pașii de mai jos pentru a obține un Cheesecake delicios.
Baza crocanta: Tapetați tava cu arc cu hârtie de copt. Lipiți foile filo două câte două și ungeți-le cu untul topit și așezați-le în formă pe rand până le terminați.
Tăiați marginile aluatului care depășesc marginile și puneți-le în formă pentru a nu le arunca.
Baza crocantă de fistic: Tocați rapid fisticul într-un chopper. Adăugați untul topit și zahărul pudră și amestecați repede pentru a încorpora totul.
Turnați amestecul în formă peste baza de foi filo. Întindeți bine nivelând cu o lingură și apoi cu un pahar.
Umplutura de cheesecake: Puneți ouăle, zaharul, făina, frișca lichidă și crema de brânză într-un castron și bateți cu mixerul electric.
Când amestecul devine spumos (va rămâne lichid, este normal), turnați totul în formă.
Coaceți 45 de minute la 180°C. Tocați fistic pentru a orna prăjitura.
Siropul: Se toarnă apa, zahărul și mierea într-o cratiță și se pun la foc mediu. Se amestecă totul cu o spatulă și se lasă siropul să se îngroașe aproximativ 10 până la 15 minute.
Turnați siropul peste prajitura apoi acoperiți cu fistic tocat.
Dacă doriți un cheesecake mai crocant, îl puteți desface și pune din nou la cuptor pentru încă 20 de minute (vezi observațiile mai jos ↓).
Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire. Gata, cheesecake-ul tău în stil baklava este gata!
Cum îmi pot aroma cheesecake-ul? Puteți adăuga 1 linguriță de extract de vanilie sau 1 linguriță de apă de floare de portocal în amestecul de cheesecake.
Cum îmi aromez siropul? Puteți adăuga 1 linguriță de apă de trandafiri în sirop pentru a-i da mai multă aromă. Se adaugă după ce siropul a fiert.
Cum să obțineți o bază și mai crocantă? Pur și simplu puteți pune doar aluatul filo + baza de unt la cuptor pentru 20 de minute la 180°C înainte de a continua cu rețeta și de a adăuga fisticul. Noi am continuat să gătim 20 de minute după ce am adăugat siropul și fisticul zdrobit, dar îl puteți rumeni și înainte de a adăuga finisajele.
Cu ce pot înlocui mierea în sirop? O puteți înlocui cu aceeași cantitate de zahăr.
Cum să reduceți cantitatea de zahăr din această rețetă? Puteți înjumătăți ingredientele pentru sirop dacă doriți.
Cu ce pot înlocui fisticul? Puteți înlocui fisticul cu nuci la alegere, precum alune de pădure, migdale, nuci pecan.
Cum se păstrează acest cheesecake? Puteți păstra acest cheesecake la frigider până la 5 zile într-o cutie ermetică sau învelit în folie alimentară.
Comentarii:
Kesinlikle anneme yaptırıcağım