Petitchef

Cheesecake tip baklava cu fistic

Am pregătit un produs de patiserie crocant, dar care se și topeste, absolut delicios pentru a încheia masa cu stil :-) Acest cheesecake baklava cu fistic îmbină aromele clasice ale bucătăriei orientale cu ingrediente tradiționale precum foile filo, mierea și fisticul prăjit. Cu cele trei straturi, această rețetă este o explozie de arome și texturi. Urmați pașii de mai jos pentru a obține un Cheesecake delicios.

Desert
20 porții
20 min
2 ore
1 h 10 m
Foarte ușor

Ingrediente

20

Pentru aluatul crocant:

Pentru partea crocantă:

Umputura:

Pentru luciu:

Decor:

Materiale

  • tava cu arc cu diametrul de 20 cm
  • 1 cratiță
  • 1 spatulă
  • 1 mixer electric
  • 1 pensulă
  • hârtie pergament
  • chopper
  • castron

Preparare

  • Etapa 1 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Baza crocanta:
    Tapetați tava cu arc cu hârtie de copt.
    Lipiți foile filo două câte două și ungeți-le cu untul topit și așezați-le în formă pe rand până le terminați.
  • Etapa 2 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Tăiați marginile aluatului care depășesc marginile și puneți-le în formă pentru a nu le arunca.
  • Etapa 3 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Baza crocantă de fistic:
    Tocați rapid fisticul într-un chopper. Adăugați untul topit și zahărul pudră și amestecați repede pentru a încorpora totul.
  • Etapa 4 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Turnați amestecul în formă peste baza de foi filo. Întindeți bine nivelând cu o lingură și apoi cu un pahar.
  • Etapa 5 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Umplutura de cheesecake:
    Puneți ouăle, zaharul, făina, frișca lichidă și crema de brânză într-un castron și bateți cu mixerul electric.
  • Etapa 6 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Când amestecul devine spumos (va rămâne lichid, este normal), turnați totul în formă.
  • Etapa 7 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Coaceți 45 de minute la 180°C.
    Tocați fistic pentru a orna prăjitura.
  • Etapa 8 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Siropul:
    Se toarnă apa, zahărul și mierea într-o cratiță și se pun la foc mediu. Se amestecă totul cu o spatulă și se lasă siropul să se îngroașe aproximativ 10 până la 15 minute.
  • Etapa 9 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Turnați siropul peste prajitura apoi acoperiți cu fistic tocat.
  • Etapa 10 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Dacă doriți un cheesecake mai crocant, îl puteți desface și pune din nou la cuptor pentru încă 20 de minute (vezi observațiile mai jos ↓).
  • Etapa 11 - Cheesecake tip baklava cu fistic
    Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire. Gata, cheesecake-ul tău în stil baklava este gata!

Observații:

Cum îmi pot aroma cheesecake-ul?
Puteți adăuga 1 linguriță de extract de vanilie sau 1 linguriță de apă de floare de portocal în amestecul de cheesecake.

Cum îmi aromez siropul?
Puteți adăuga 1 linguriță de apă de trandafiri în sirop pentru a-i da mai multă aromă. Se adaugă după ce siropul a fiert.

Cum să obțineți o bază și mai crocantă?
Pur și simplu puteți pune doar aluatul filo + baza de unt la cuptor pentru 20 de minute la 180°C înainte de a continua cu rețeta și de a adăuga fisticul.
Noi am continuat să gătim 20 de minute după ce am adăugat siropul și fisticul zdrobit, dar îl puteți rumeni și înainte de a adăuga finisajele.

Cu ce ​​pot înlocui mierea în sirop?
O puteți înlocui cu aceeași cantitate de zahăr.

Cum să reduceți cantitatea de zahăr din această rețetă?
Puteți înjumătăți ingredientele pentru sirop dacă doriți.

Cu ce ​​pot înlocui fisticul?
Puteți înlocui fisticul cu nuci la alegere, precum alune de pădure, migdale, nuci pecan.

Cum se păstrează acest cheesecake?
Puteți păstra acest cheesecake la frigider până la 5 zile într-o cutie ermetică sau învelit în folie alimentară.



Poze

Cheesecake tip baklava cu fistic
Cheesecake tip baklava cu fistic - poza 2
Cheesecake tip baklava cu fistic - poza 3
Cheesecake tip baklava cu fistic - poza 4
Cheesecake tip baklava cu fistic - poza 5
Cheesecake tip baklava cu fistic - poza 6
Cheesecake tip baklava cu fistic - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

eniz, 07/08/2024

Kesinlikle anneme yaptırıcağım

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

5 motive sa consumam fistic 5 motive sa consumam fistic From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează