Cheesecake tip baklava cu fistic

Desert
Foarte ușor
3 h 30 m

Am pregătit un produs de patiserie crocant, dar care se și topeste, absolut delicios pentru a încheia masa cu stil :-) Acest cheesecake baklava cu fistic îmbină aromele clasice ale bucătăriei orientale cu ingrediente tradiționale precum foile filo, mierea și fisticul prăjit. Cu cele trei straturi, această rețetă este o explozie de arome și texturi. Urmați pașii de mai jos pentru a obține un Cheesecake delicios.

Ingrediente

20

Pentru aluatul crocant:

Pentru partea crocantă:

Umputura:

Pentru luciu:

Decor:

Materiale

  • tava cu arc cu diametrul de 20 cm
  • 1 cratiță
  • 1 spatulă
  • 1 mixer electric
  • 1 pensulă
  • hârtie pergament
  • chopper
  • castron

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare2 ore
Gătire1 h 10 m
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 1Baza crocanta:
    Tapetați tava cu arc cu hârtie de copt.
    Lipiți foile filo două câte două și ungeți-le cu untul topit și așezați-le în formă pe rand până le terminați.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 2Tăiați marginile aluatului care depășesc marginile și puneți-le în formă pentru a nu le arunca.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 3Baza crocantă de fistic:
    Tocați rapid fisticul într-un chopper. Adăugați untul topit și zahărul pudră și amestecați repede pentru a încorpora totul.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 4Turnați amestecul în formă peste baza de foi filo. Întindeți bine nivelând cu o lingură și apoi cu un pahar.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 5Umplutura de cheesecake:
    Puneți ouăle, zaharul, făina, frișca lichidă și crema de brânză într-un castron și bateți cu mixerul electric.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 6Când amestecul devine spumos (va rămâne lichid, este normal), turnați totul în formă.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 7Coaceți 45 de minute la 180°C.
    Tocați fistic pentru a orna prăjitura.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 8Siropul:
    Se toarnă apa, zahărul și mierea într-o cratiță și se pun la foc mediu. Se amestecă totul cu o spatulă și se lasă siropul să se îngroașe aproximativ 10 până la 15 minute.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 9Turnați siropul peste prajitura apoi acoperiți cu fistic tocat.
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 10Dacă doriți un cheesecake mai crocant, îl puteți desface și pune din nou la cuptor pentru încă 20 de minute (vezi observațiile mai jos ↓).
  • Cheesecake tip baklava cu fistic - Preparare etapa 11Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire. Gata, cheesecake-ul tău în stil baklava este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cum îmi pot aroma cheesecake-ul?
Puteți adăuga 1 linguriță de extract de vanilie sau 1 linguriță de apă de floare de portocal în amestecul de cheesecake.

Cum îmi aromez siropul?
Puteți adăuga 1 linguriță de apă de trandafiri în sirop pentru a-i da mai multă aromă. Se adaugă după ce siropul a fiert.

Cum să obțineți o bază și mai crocantă?
Pur și simplu puteți pune doar aluatul filo + baza de unt la cuptor pentru 20 de minute la 180°C înainte de a continua cu rețeta și de a adăuga fisticul.
Noi am continuat să gătim 20 de minute după ce am adăugat siropul și fisticul zdrobit, dar îl puteți rumeni și înainte de a adăuga finisajele.

Cu ce ​​pot înlocui mierea în sirop?
O puteți înlocui cu aceeași cantitate de zahăr.

Cum să reduceți cantitatea de zahăr din această rețetă?
Puteți înjumătăți ingredientele pentru sirop dacă doriți.

Cu ce ​​pot înlocui fisticul?
Puteți înlocui fisticul cu nuci la alegere, precum alune de pădure, migdale, nuci pecan.

Cum se păstrează acest cheesecake?
Puteți păstra acest cheesecake la frigider până la 5 zile într-o cutie ermetică sau învelit în folie alimentară.

Echipamente de gătit

cuptor
blender
microunde
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

eniz

Kesinlikle anneme yaptırıcağım

abuz