Iată un fel de tajine umplut cu legume și proteine vegetale! De asemenea, un nou mod de a găti seitan, un ingredient făcut din grâu. Combinat cu năut, cartofi și morcovi, veți obține o mâncare sănătoasă și completă. Fără a uita de măsline pentru arome și migdale/fistic pentru ceva crocant. Vă lăsăm să urmați pașii acestei rețete și să ne spuneți ce părere aveți în comentarii ;-)vv
Tăiați usturoiul și ghimbirul. Tăiați ceapa și morcovii în felii subțiri. Adaugăți aceste ingrediente într-o oală împreună cu chimionul, sarea și 6 linguri de ulei de măsline. Se amestecă, se acoperă și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute.
Între timp, curățați cartofii și tăiați-i bucățele.
Într-un vas de tajine, aranjați 2/3 din cartofi. Deasupra se adaugă amestecul în cratița de fontă precum și seitanul tăiat bucățele, năutul scurs, restul de cartofi și la final măslinele.
Deasupra se toarnă sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, apa, siropul de agave și un praf de sare.
Închideți vasul pentru tajine și puneți-l la cuptor la 180°C timp de 1 oră. La sfârșitul acestui timp, amestecați ingredientele și puneți vasul înapoi la cuptor pentru încă 1 oră.
Înainte de servire se presară coriandru proaspăt și tocat, migdale tăiate și fistic decojit. Poftă bună!
Cât timp pot păstra resturile de tagine? Așezate într-o cutie ermetică, le poți păstra 2 zile la frigider.
Pot congela această rețetă? Nici o problemă ! O poți dezgheța la foc mic într-o tava direct pe plita sau în cuptorul la 150°C.
Ce se întâmplă dacă nu am un vas tagine? Puteți folosi o cratiță din fontă sau o caserolă pe care o puneți la cuptor.
Cu ce pot înlocui coriandrul? Il poți înlocui cu pătrunjel.
Cu ce pot înlocui migdalele și fisticul? Prin alte nuci precum nuci, caju sau alune.
Ce este seitanul? Seitan este un substitut de carne vegetarian fabricat din gluten vital de grâu. Este adesea folosit în dietele vegetariene, vegane și flexitariene. Bogat în proteine vegetale, seitanul are și un conținut scăzut de grăsimi.
Pot pune carne în aceasta tajine? Da puteți înlocui seitanul și năutul cu bucățele de carne sau pește. Rumeniți-le câteva minute în amestecul de ceapă/morcov/condimente înainte de a le pune în vasul tajine și apoi la cuptor.