Tajine marocana de pui cu legume

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min
  • Se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele mari, ardeiul in fasii mari. Se pun toate in tajine, se adauga mirodeniile, concentratul sau sare, piper, radacina de ghimbir rasa, ½ usturoi intreg (catei) si ½ pisat, se toarna apa sa acopere aproape toata carnea si legumele, se pune coiful tajinei si se baga recipientul in cuptor, intai la foc mare, aproximativ 15 minute si 40 de minute la foc mic. Se serveste cu garnitura de cous cous(cuscus) (vezi reteta cous cous varianta – Etichete : Retete arabe : Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com).

Punctează această reţetă

CCassandra17

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

F.gustos,bine condimentate

abuz

anonymous

Tajinul marocan nu se serveste niciodata cu cous-cous....acesta este un preparat de sine statator......!ca se mananca cous-cous-ul cu legume asta e partea a doua.....iar tajinul se face pe flacara,niciodata in cuptor!gatiti ceea ce stiti mai bine,sau ati vazut cum se face in tara respectiva!

abuz

anonymous

Cartofi in bucataria marocana?

abuz

anonymous

Sevoulez praf

abuz