Se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele mari, ardeiul in fasii mari. Se pun toate in tajine, se adauga mirodeniile, concentratul sau sare, piper, radacina de ghimbir rasa, ½ usturoi intreg (catei) si ½ pisat, se toarna apa sa acopere aproape toata carnea si legumele, se pune coiful tajinei si se baga recipientul in cuptor, intai la foc mare, aproximativ 15 minute si 40 de minute la foc mic. Se serveste cu garnitura de cous cous(cuscus) (vezi reteta cous cous varianta Etichete : Retete arabe : Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com).
Tajinul marocan nu se serveste niciodata cu cous-cous....acesta este un preparat de sine statator......!ca se mananca cous-cous-ul cu legume asta e partea a doua.....iar tajinul se face pe flacara,niciodata in cuptor!gatiti ceea ce stiti mai bine,sau ati vazut cum se face in tara respectiva!
Comentarii:
F.gustos,bine condimentate
Tajinul marocan nu se serveste niciodata cu cous-cous....acesta este un preparat de sine statator......!ca se mananca cous-cous-ul cu legume asta e partea a doua.....iar tajinul se face pe flacara,niciodata in cuptor!gatiti ceea ce stiti mai bine,sau ati vazut cum se face in tara respectiva!
Cartofi in bucataria marocana?
Sevoulez praf