Tajine de pui cu legume si masline

Felul principal
Foarte ușor
1 h 45 m

Ingrediente

8

In lipsa acestui condiment puteti folosi:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire45 min
  • Carna se presara cu o lingura de ras el-hanout si se lasa la rece pentru circa o ora.Intretimp se pregatesc legumele: se toaca ceapa, iar morcovii,pastarnacul si cartofii se curata si se taie pe lung.Maslinele se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa.
  • Carnea se frige cate 2 minute pe fiecare parte pentru a caata o culoare usor aramie,dupa care o scoatem deoparte.
  • In vasul in care am fript carnea,adaugam putin ulei si calim ceapa .Cand devine translucida amestecam cu o lingurita de condiment.Scoatem ceapa din crtita si o lasam deoparte.
  • Pe fundul cratitei punem putin ulei,apoi asezam morcovii si pastarnacul,un catel de usturoi feliat si presaram sare,piper si condimentul minunat.
    Apoi asezam feliile de cartofi,al catel de usturoi feliat,sare,piper si condiment.
  • Peste cartofi varsam cutia de rosii decojite si apoi punem ceapa tocata,usturoi,sare,piper si condiment.
    Si peste toate asezam carnea pe care o presaram din nou cu condiment.
  • Punem capacul,in cazul meu combibolul intors cu gura in jos si dam drumul la foc,10 minute la foc mare,apoi reducem focul la minimum.Sau bagati vasul in cuptorul incins la 200 *.In vasele mele gatirea a durat cam 45 de minute.
  • La cuptor dureaza cred ca ceva peste o ora.In orice caz,dupa 35-40 de minute veridicati starea natiunii.Cu 5 minute inainte de a fi gata,adaugati maslinele cu zeama de lamaie cu tot si stropiti totul cu o lingura de ulei.In tot acest timp in vas nu se amesteca.Se serveste cu cus-cus,orez sau ca atare.

Punctează această reţetă

PPansy

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Este pentru gurmanzi

abuz