Carna se presara cu o lingura de ras el-hanout si se lasa la rece pentru circa o ora.Intretimp se pregatesc legumele: se toaca ceapa, iar morcovii,pastarnacul si cartofii se curata si se taie pe lung.Maslinele se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa.
Carnea se frige cate 2 minute pe fiecare parte pentru a caata o culoare usor aramie,dupa care o scoatem deoparte.
In vasul in care am fript carnea,adaugam putin ulei si calim ceapa .Cand devine translucida amestecam cu o lingurita de condiment.Scoatem ceapa din crtita si o lasam deoparte.
Pe fundul cratitei punem putin ulei,apoi asezam morcovii si pastarnacul,un catel de usturoi feliat si presaram sare,piper si condimentul minunat. Apoi asezam feliile de cartofi,al catel de usturoi feliat,sare,piper si condiment.
Peste cartofi varsam cutia de rosii decojite si apoi punem ceapa tocata,usturoi,sare,piper si condiment. Si peste toate asezam carnea pe care o presaram din nou cu condiment.
Punem capacul,in cazul meu combibolul intors cu gura in jos si dam drumul la foc,10 minute la foc mare,apoi reducem focul la minimum.Sau bagati vasul in cuptorul incins la 200 *.In vasele mele gatirea a durat cam 45 de minute.
La cuptor dureaza cred ca ceva peste o ora.In orice caz,dupa 35-40 de minute veridicati starea natiunii.Cu 5 minute inainte de a fi gata,adaugati maslinele cu zeama de lamaie cu tot si stropiti totul cu o lingura de ulei.In tot acest timp in vas nu se amesteca.Se serveste cu cus-cus,orez sau ca atare.
Comentarii:
Este pentru gurmanzi