Tajine de pui cu legume si masline
Ingrediente
8
In lipsa acestui condiment puteti folosi:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire45 min
- Carna se presara cu o lingura de ras el-hanout si se lasa la rece pentru circa o ora.Intretimp se pregatesc legumele: se toaca ceapa, iar morcovii,pastarnacul si cartofii se curata si se taie pe lung.Maslinele se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa.
- Carnea se frige cate 2 minute pe fiecare parte pentru a caata o culoare usor aramie,dupa care o scoatem deoparte.
- In vasul in care am fript carnea,adaugam putin ulei si calim ceapa .Cand devine translucida amestecam cu o lingurita de condiment.Scoatem ceapa din crtita si o lasam deoparte.
- Pe fundul cratitei punem putin ulei,apoi asezam morcovii si pastarnacul,un catel de usturoi feliat si presaram sare,piper si condimentul minunat.
Apoi asezam feliile de cartofi,al catel de usturoi feliat,sare,piper si condiment. - Peste cartofi varsam cutia de rosii decojite si apoi punem ceapa tocata,usturoi,sare,piper si condiment.
Si peste toate asezam carnea pe care o presaram din nou cu condiment. - Punem capacul,in cazul meu combibolul intors cu gura in jos si dam drumul la foc,10 minute la foc mare,apoi reducem focul la minimum.Sau bagati vasul in cuptorul incins la 200 *.In vasele mele gatirea a durat cam 45 de minute.
- La cuptor dureaza cred ca ceva peste o ora.In orice caz,dupa 35-40 de minute veridicati starea natiunii.Cu 5 minute inainte de a fi gata,adaugati maslinele cu zeama de lamaie cu tot si stropiti totul cu o lingura de ulei.In tot acest timp in vas nu se amesteca.Se serveste cu cus-cus,orez sau ca atare.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este pentru gurmanzi
Punctează această reţetă