Tajine cu vită și legume
Unul dintre preparatele de familie prin excelență: tajine! O rețetă colorată, plină de arome și consistentă, pe scurt, un succes pentru acesta tajine de vită și legume ;-) Ție ce arome îți place să combini în rețetele tale de tajine? Spune-ne în comentarii!
Ingrediente
5
Materiale
- un vas tajine sau o oală Cocotte
Rețete inrudite
-
Tajine vegetarian
-
Tajine cu chiftele
-
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
-
Vita stroganoff - simplu si rapid
Preparare
Preparare15 min
Gătire45 min
Turnați un strop de ulei de măsline în fundul vasului de tajine (sau într-o oală Coccote). Rumeniți cârnații și chiftelele pe fiecare parte.
Între timp, tăiați legumele. Curățați cartofii, morcovii și napii. Tăiați în bucăți obișnuite și lăsați deoparte. Scoateți carnea când se rumenește.Curățați și tăiați ceapa în julienne. Adăugați în vas și căliți.
Adaugați ras el hanout, concentratul de roșii și 1 lingura de apă. Se călește și se condimentează cu sare și piper, duăa gust.
Se pun legumele în vas, se adaugă lămâia confiata tăiată în sferturi. Se dizolvă cubul de supă în 100 ml apa (fiartă).
Adăugați carnea (cârnații și chiftelele). Acoperiți vasul tajine și gătiți timp de 35 de minute. Verificați gătirea prin înțeparea legumelor: trebuie să fie fragede.
Adăugați năutul și măslinele marinate tăiate felii și țineți vasul închis timp de 5 până la 10 minute.
Decorați cu câteva măsline marinate și coriandru proaspăt tocat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

constanta_s2014,
28/09/2023
Hai, pe bune? Pe cuvantul tau ca gasesc toate ingredientele astea in piata la Obor, inclusiv vasul tajine? Mai , tanti, sau nene, ce-oi fi, nu te gandesti ca o reteta ca asta nu se poate face decat in tarile alea in care aceste ingrediente sunt banale, se gasesc la orice colt de strada? S-or mai gasi si pe la noi cateva, dar ar trebui sa alerg tot orasul ca sa le adun, asa ca pas, asta nu e pentru noi!