Tajine cu chiftele

Felul principal
Ușor
1 h 20 m

O mancare usoara, care consta din chiftele cu condimente si ierburi proaspete. O adevarata explozie de arome si savoare :-) Insotita de orez, veti obtine un fel de mancare echilibrat de care va puteti bucura cu intreaga familie! Urmati reteta pas cu pas ↓ ↓

Ingrediente

8

Chiftelele:

Tajine:

Materiale

  • un vas de tajine
  • chopper

Preparare

Preparare40 min
Gătire40 min
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 1Se incazeste uleiul de masline pe fundul vasului de tajine. Adaugati repede ceapa tocata, apoi adaugati pulpa de tomate, ierburile tocate, sarea, piperul si chimionul. Se amesteca si se gateste la foc scazut.
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 2Chiftelele: Intr-un bol de salata, puneti carnea tocata. Adaugati sare, piper, chimion si papika.
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 3Intr-un chopper, puneti ceapa, catelul de usturoi, patrunjelul si coriandrul spalate. Tocati bine.
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 4Adaugati acest amestec la carnea tocata si amestecati bine cu mainile. Daca mai este necesar, condimentati dupa caz.
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 5Formati chiftele de dimensiunea unei mingi de ping-pong si puneti-le in sosul de rosii din tajine.
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 6Acoperiti și gatiti timp de 15 minute la foc foarte scazut. Dupa acest timp, deschideti tajine si spargeti ouale peste carne. Puteti pune cate doriti.
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 7Inchideti tajine-ul si gatiti in continuare timp de aproximativ 8 minute (verificati regulat, astfel incat galbenusul sa fie moale).
  • Tajine cu chiftele - Preparare etapa 8Si acum, tajine cu chiftele este gata!Savurati alaturi de paine marocana sau de orez alb.

Punctează această reţetă

Observații

Vasul de tajine: Daca nu aveti unul, folositi un vas adanc.
Chiftele: Nu ezitati sa le faceti cu cateva ore in avans, astfel incat carnea sa fie plina de arome de condimente si ierburi. Puteti gasi, de asemenea, unele deja pregatite la macelariile Halal. Aici am folosit carne de vita, dar puteti folosi si carne de miel sau amestecati-le.
Pulpa de rosii: o puteti inlocui cu pulpa de la 4 rosii.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Adriana

Măcelării halal sunt de exemplu, pe Calea Moșilor mai spre Obor. Toacă și carnea și prepară și amestecul de chiftele.
Oare chiftelele acestea nu au nevoie și de ou ca să se lege? Par mai degrabă un fel de perișoare.

abuz

anonymous

Nu îmi place coriandrul și măcelarii Halal nu sunt in Romania ,dar poți lua carne de vita de la orice măcelărie ,vas de taine numai dacă aducem de prin Maroc

abuz

nicoleta_i2018

Unde sunt cele mai apropiate macelarii halal? In Romania si apoi in Bucuresti.
Banuim cu totii, cei care nu stim, ca in Dobrogea exista.
Deci unde gasim macelarii halal?

abuz

anonymous

Eu as pune și ceva branzeturi pe deasupra

abuz