Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful dati prin masina de tocat. Cine doreste o reteta mai sanatoasa evitati calirea cepei si adaugati-o direct la compozitie.
Se potriveste de condimente si sare.Din aceste cantitati ies aproximativ 15 chiftele. Cumpar deobicei carne proaspata pe care o toc pe loc. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute mai mari sau bilute.
Ca sa nu se lipeasca de maini umeziti-va palmele cu apa. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se aseaza pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc atat calde alaturi de un piure de cartofi sau reci cu mustar si paine.
Comentarii:
Ceapa calita? vegeta? bai nene daca eram eu sotu tau te bateam in fiecare seara pana imi recitai ca pe apa o reteta adecvata de chiftele!
Fara amarata aia de vegeta nu mai stiti sa gatiti?
Ie super reteta