Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Nu reusiti sa faceti copiii sa manance legume? Introduceti-le intr-un alt mod: de exemplu, chiftele! Usor si rapid de facut, le puteti servi aceste mici chifetele pufoase alaturi de carne sau peste. Facute cu dovlecei, morcovi si cartofi, se pot servi si ca antreu.
Ingrediente
4
Materiale
- razatoare
- inel
- Răzuiesc dovleceii și morcovii și lăsați-i înapoi într-un ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute.
Rețete inrudite
-
Chiftele cu miez de mozzarella
-
Chiftele moi și gustoase
-
Sandvișuri turcești cu chiftele köfte
-
Tajine cu chiftele
Preparare
Preparare30 min
Gătire35 min
Curatati cartofii si taiatii in cubulete. Fierbeti-i aproximativ 15 minute in apa clocotita, scurgeti-i si zdrobiti-i.
Puneti sare, piper, adaugati nucsoara si oul si amestecati bine.
Razuiti dovleceii necuratati si morcovi decojiti si caliti-i in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute.
Adaugati legumele calite peste cartofi si amestecati bine. Adaugati faina si incorporati-o bine.
Faceti chiftelute folosindu-va de un inel si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Coaceti 20 min la 220°C.
Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
NICO,
19/03/2024
Eu aș căli legumele sub capac cu un pic de ceapă și un strop de usturoi. Poate și un pic de mărar ...
S