Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Nu reusiti sa faceti copiii sa manance legume? Introduceti-le intr-un alt mod: de exemplu, chiftele! Usor si rapid de facut, le puteti servi aceste mici chifetele pufoase alaturi de carne sau peste. Facute cu dovlecei, morcovi si cartofi, se pot servi si ca antreu.
Ingrediente
4
Materiale
- razatoare
- inel
- Răzuiesc dovleceii și morcovii și lăsați-i înapoi într-un ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute.
Preparare
Preparare30 min
Gătire35 min
Curatati cartofii si taiatii in cubulete. Fierbeti-i aproximativ 15 minute in apa clocotita, scurgeti-i si zdrobiti-i.
Puneti sare, piper, adaugati nucsoara si oul si amestecati bine.
Razuiti dovleceii necuratati si morcovi decojiti si caliti-i in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute.
Adaugati legumele calite peste cartofi si amestecati bine. Adaugati faina si incorporati-o bine.
Faceti chiftelute folosindu-va de un inel si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Coaceti 20 min la 220°C.
Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
NICO
Eu aș căli legumele sub capac cu un pic de ceapă și un strop de usturoi. Poate și un pic de mărar ...
Oana
Oare daca legumele nu erau calite nu era bine ?
S
stanciulescu lucia
Nu sunt prăjite ci sunt făcute la cuptor !
anonymous
Prajeala, prajeala și iar prajeala
oare de ce sunt copiii obezi ?
Punctează această reţetă