Dovleceii se spala, se taie capetele si se dau pe razatoarea mica sau se toaca la blender,se amesteca cu putina sare si se storc foarte bine de surplusul de zeama.
Morcovii ,ceapa si cartofii se curata de coaja,se spala, usturoiul se curata si impreuna cu painea si verdeata se introduc in blender , se toaca,dupa care se amesteca cu dovleceii.Se adauga cateva linguri de pesmet in compozitie ,se potriveste de sare, piper , ienibahar,cimbru si se tine la frigider cca o ora.
Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet amestecat cu putina faina si se prajesc in ulei incins la foc potrivit pe ambele parti.Le puteti modela si rotunde gen gogosele. Se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.
Se pot coace si la cuptor.Se unge o tava de yena cu putin ulei si se aseaza chiftelutele pregatite la fel ca cele pentru prajit si se coc pe ambele parti. Sunt gustoase si sanatoase.
Comentarii (25):
Sunt foarte bune,a devenit reteta mea preferata
Super!
Foarte bune !
Foarte buna si facila
Delicioase
Foarte bune
Gustoase si sanatoase
FOARTE HRANITOARE SI SANATOASA
Foarte gustoase
Bune