Cartoful si morcovul se pot pregati in doua variante.Ambele sunt bune,dau un gust grozav si chiftelele ies fragede si pufoase.Se pot fierbe putin si sa se paseze bine ca un piure sau sa se toace prin masina de tocat carne,la blender sau prin razatoare si sa se adauge in compozitie.
E mai mult folosesc varianta ca toate legumele folosite sa fie in starea lor naturala, crude.Le pasez pe toate la robot.
Se amesteca toate ingredientele,se potriveste de sare,piper,cimbru,tarhon,se adauga ouale pentru legarea compozitiei si la sfarsit se adauga 1-2 linguri de ulei si putina apa minerala. Se lasa la rece cel putin o ora,dupa care se ia din compozitie cu o lingura si se fac bile,se trec prin faina si se aseaza pe un platou sau o tava,este mai usor la prajire,castigati timp.
Apoi,fiecarei bile i se da forma dorita si se prajesc in ulei incins la foc potrivit.Dupa prajire le asezati pe hartie absorbanta pentru eliminarea surplusului de grasime.
Daca optati pentru varianta dietetica pentru chiftelute,le puteti coace la cuptor intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline sau le asezati in tava pe o hartie de copt unsa in prealabil cu ulei de masline.Se introduc la cuptor si se vor coace frumos pe ambele parti.Ies la fel de gustoase ca si chiftelutele prajite in ulei.
Comentarii:
Super nu imi plac prajite.