Cartofii se curata de coaja , se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu un pic de sare. Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei la incins. Cateii de usturoi se lovesc cu dosul palmei si se pun la prajit cu tot cu coaja.
Cand usturoiul s-a rumenit , se scoate si se adauga carnea tocata. Se adauga cimbrul, sare, piper si 1/2 lingurita nucsoara. Se amesteca bine si se adauga vinul . Se lasa la fiert pana scade tot sosul. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul razalit si pasta de rosii .
Se lasa sa se racoreasca apoi se fac bilute .Cartofii , dupa ce au fiert, se scurg de apa si se freaca cu untul ca pentru pireu.Apoi se ia fiecare chifteluta si se imbraca in cartofi.
Se tavalesc prin ou batut apoi prin pesmet . Se prajesc in ulei . Se prajesc foarte repede de aceea recomand sa fie facute toate cu pesmet si sa nu prajiti multe odata. Se pot servi cu smantana.
Comentarii (12):
EXCELENTĂ REȚETA.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.
Imi place foarte mult reteta
Incerc !!!
Am sa incerc, banuiesc ca , sunt bune.
Excelente!
Bune rau
Trebui sa fie buni
Super receta
Am sa incerc dar arata excelent
O sa incerc astazi, multumesc, chiar cautam o reteta mai deosebita cu carne tocata :)