Se curata morcovii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Usturoiul se curata si se piseaza cat de marunt se poate. Intr-un castron se pun carnea, ouale, morcovii, ceapa, usturoiul, patrunjelul si sare + piper.
Se scoate miezul de la o paine si se inmoaie in putin lapte, dupa care se stoarce. Apoi se pune in castron peste celelalte ingrediente si se amesteca pana compozitia se omogenizeaza.
Pentru a gusta cat de sarat / piperat este amestecul se poate alege intre doua variante.
Se face o singura bila pentru chiftea (care se da prin faina si apoi se turteste) si se prajeste. Se lasa 5-10 minute pana s-a racit un pic dupa care se gusta In functie de cat de sarata / piperata este chifteaua se adauga sau nu sare, respectiv piper. Apoi se pot face si celelalte chiftelute.
Comentarii (16):
Super...de morcov nu stiam ca se pune..
Maxim excelent...
Arata bine ,ma apuc de treaba!!!!
Ce gustos
Hmm arata bine o sa incerc si eu sunt singur acasa si nu prea le am cu gatitul sper sa imi asa ceva =))
Excelenta
Dar daca nu pui aine inmuiata in lapte ce are?
F bune
Doresc sa plintez reteta
Perfect!