O rețetă din tradiția italiană pe care toată lumea o adoră: chifteluțe cu sos de roșii. Există multe rețete pentru a pregăti acest fel și fiecare bunica are propriile ei secrete pentru a le face moi și gustoase: există cei care folosesc mix. un amestec de carne tocată, unii folosesc doar carne de vițel tocată, unii pun pătrunjel pe pâine, iar unii preferă pecorino în locul Parmigiano Reggiano ras. Vă oferim o versiune de chifteluțe cu sos care vine direct din sudul Italiei. Rezultatul chiftele gustoase pe care chiar și cei mici le vor adora. Încearcă-le, servește-le la mesele tale de duminică și scrie-ne în comentarii dacă ți-au plăcut!
Mai întâi, să pregătim aluatul pentru chiftele: punem în bol, carnea, ouăle, parmezanu l, piperul, pesmetul, pătrunjelul și sarea.
Amestecați cu mâinile până când toate ingredientele sunt bine amestecate
Creați sfere de dimensiunea dorită, apoi prăjiți chiftelele în ulei de măsline fierbinte, până se rumenesc (aproximativ 5-6 minute). Odată gata, lăsați-le să se scurgă pe hârtie absorbantă.
Între timp pregătim sosul: Prăjiți ceapa tocată într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline, adăugați piureul de roșii și fierbeți timp de 10 minute.
În acest moment adăugați chiftelele în sosul de roșii și continuați să gătiți cel puțin 15 minute cu capacul pus (se amestecă din când în când cu o lingură de lemn).
Chiftele cu sos sunt gata, serviți-le cu câteva frunze de busuioc
Pot păstra chiftele cu sos? Da, le puteți păstra la frigider pentru câteva zile într-un recipient ermetic
Cum pot folosi sosul rămas de la chiftele? Folosește-l pentru a asezona pastele, vei aduce la masă un fel principal bogat în gust.
Pot să congelez chiftelele? Da, chiftelele pot fi congelate atât gătite, cât și crude.
Ce brânză pot folosi pentru a face chifteluțe? Dacă vrei să dai o aromă și mai decisivă chiftelelor tale poți folosi pecorino ras în loc de parmezan sau grana padano.
Cum să faci chifteluțe mai tari? Înlocuiți pesmetul cu 120 gr pâine uscată: veți avea chifteluțe mai compacte, dar gustoase în același timp.
Comentarii:
F.bune