Tocam carnea si slanina Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine. Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.
Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper. Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.
Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.
In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.
Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.
Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul . Presaram patrunjel verde.
Putem servi cu piure, salate, mamaliguta. Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.
Bunicele. Nu vad de ce pui si cartof si paine in compozitia de chiftele. ori una ori alta, si in loc de paine sau cartof se poate pune pesmet, e la alegerea fiecaruia! Eu personal in chiftele nu pun usturoi, pun numai la parjoalele moldovenesti sau la carnati tocmai pentru a face o diferentiere intre retete. La sos nu sunt chiar sigura ca merge combinatia de busuioc, dafin si patrunjel iar o lingura de zahar e prea mult, face mancarea prea dulce, zaharul se pune foarte putin doar ca sa mai taie din aciditatea sucului de rosii si numai daca este nevoie.
Sunt excelente. Mama ne facea aceasta mancare delicioasa cu ce mai ramanea din chiftelele pe care le devoram de cand erau prajite, dar avea mama grfija sa puna de o parte si pentru marinate.
Comentarii (12):
Eu in loc de oine sau cartofi adaug orez bine umflat. este ceva mai deosebit. Sunt foarte moi si gustoase.
Bunicele. Nu vad de ce pui si cartof si paine in compozitia de chiftele. ori una ori alta, si in loc de paine sau cartof se poate pune pesmet, e la alegerea fiecaruia! Eu personal in chiftele nu pun usturoi, pun numai la parjoalele moldovenesti sau la carnati tocmai pentru a face o diferentiere intre retete. La sos nu sunt chiar sigura ca merge combinatia de busuioc, dafin si patrunjel iar o lingura de zahar e prea mult, face mancarea prea dulce, zaharul se pune foarte putin doar ca sa mai taie din aciditatea sucului de rosii si numai daca este nevoie.
Sunt excelente. Mama ne facea aceasta mancare delicioasa cu ce mai ramanea din chiftelele pe care le devoram de cand erau prajite, dar avea mama grfija sa puna de o parte si pentru marinate.
Excelente
Foarte buna si gustoasa
Mmmmm ca la mama acasa
F buna
E fff delicios,pofta bunaaaa.
E bunicica
Ffffffffff bun