Chiftelele: ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste putin in ulei incins. Painea se pune la muiat in lapte sau in apa calduta, si dupa ce se inmoaie, se stoarce bine in maini. Cartoful si mocrovul se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea mica, apoi se amesteca toate cu carnea tocata.
Se adauga ouale intregi, sarea, piperul si verdeata tocata marunt. Se fac cu mana bile de marime medie, se aplatizeaza putin, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins la foc moderat spre iute cat sa prinda o crusta. Se scot cu spumiera si se pun intr-o tigaie, deoparte.
Sosul se face astfel: ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit in ulei incins. Daca doriti, adaugati cativa catei de usturoi taiati marunt. Cand ceapa este aurie si transparenta, adaugati rosiile taiate foarte marunt, sau mai bine bulionul indoit cu un pahar de apa, sare si piper.
Amestecati bine si lasati sa dea doar cateva clocote apoi turnati peste chiftelele din tigaie si lasati sa fiarba cateva minute la foc mic, sau atat cat va place sosul de scazut. Amestecati usor si cate putin, inainte sa inchideti focul de la aragaz, 2-3 linguri de smantana proaspata la temperatura camerei, nu direct din frigider, pentru ca se va branzi, mai ales daca este din comert si nu de la piata.
Adaugati patrunjel tocat pe deasupra, inchideti aragazul si puneti capac pe mancare. Se serveste ca atare, sau cu garnitura de piure de cartofi.
Comentarii (32):
Foarte bune sunt delicioase
Foarte bune si repede de pregatit.
Foarte buna rețeta am făcut și eu azi
Sunt super buna cine dorestele poate prepara cu incredere
Ador chiftelele in sos
Mmmm bun
Delicios
Foooarte delicios arata....pot adauga si faina in loc de smantana ca vreau sa fac acum si nu am ms
Super
Simpla