Se prepara sosul. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile curatate de piele si taiate bucati. Se adauga amidonul , oregano, sarea, piperul , chili , otetul si mierea.
Se prajesc un pic si se adauga apa cat sa le acopere . Se fierb bine legumele , daca e nevoie se mai adauga treptat apa .Depinde de gustul fiecaruia cat de gros vrea sa faca sosul.
Se ia de pe foc si se toaca cu blenderul . Se da prin strecuratoare si se pune intr-o cratita destul de larga ca sa poata intra toate chiftelele. Gasiti mai multe detalii dspre sosul barbeque aici. Intre timp pana fierbe sosul se prepara chiftelele. Se prajeste ceapa si usturoil taiate marunt.
Intr-un bol se amesteca carnea de porc cu cea de vita . Se adauga oul , sarea si piperul.Se inmoaie painea in lapte, se stoarce si se adauga peste carne. Se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul si se amesteca bine .
Se uda mainile cu apa si se fac bilute. Se dau prin faina apoi prin ou si se prajesc in ulei abundent. Nu trebuie prajite tare pentru ca se vor termina de fiert in sos.
Dupa ce s-au prajit se pun in sosul preparat si se lasa la fiert aproximativ cinci minute la foc mic amestecand din cand in cand .Se pot servi cu orice garnitura. ales cartofi prajitu cubulete .
Comentarii:
EXCELENTĂ REȚETĂ.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.
Cred ca sant bune o sa incerc reteta ta !!! Multumesc
In sfarsit bucataria traditionala.
Bune !