Ingrediente: o ceapa, 2 morcovi (rasi), o ceasca faina de hri?c?, 1 / 2 cana fasole boabe marunta (fiarta) si condimente (1 / 2 lingurita pulbere de ghimbir, 1 / 2 lingurita chimen pisat, o lingurita de coriandru boabe pisat, un pic de curcuma, curry sau guram masala - dupa gust, sare si piper.
Pentru sos: o rosie, o ceapa, un praz, o bucatica de telina sau un cartof, curcum?, Chilli Pulbere, Cardamon, 2 cui?oare, seminte de fenicul, seminte de coriandru, un ghimbir proaspat, 2 catei de usturoi.
In tigaia infierbinata puneti sa se incinga condimente (cardamon, semin?e de fenicul, coriandru, chimion, semin?e de mu?tar etc.)pentru un minut sau dou?, fara a se arde semin?ele. Apoi pun le puneti intr-un mojar si le pisati.
În aceea?i tigaie caliti ceap? tocata, ad?uga?i ghimbir, chimion pisat, Garam Masala si mai caliti un pic. Dati deoparte,puneti fasolea zdrobita cu pisatorul de piure (nu pasta foarte fina, adica sa nu fie data prin masina, sa ramana si bucati mai mari), sare ?i piper dupa gust, morcovi rasi prin razatoarea mare si scursi de suc, o lingura de faina de hri?c?. Sa fie amestecul destul de consistent pentru a modela bile (mari si sferice, nu plate) pe care le prajiti in ulei, pe ambele parti.
Caliti si cealalta ceapa cu prazul ?i ro?iile tocate, mai puneti curcum? ?i chilli pulbere si condimentele pisate mai inainte in mojar.
Adaugati usturoiul pisat, un ghimbir ras si apa; cand clocoteste puneti telina si sarea si lasati sa fiarba 30 de minute.
Nu pasati sosul, dar acesta va fi usor ingrosat, de la ghimbir si altele.
Cand serviti, puneti in farfurii 3 chitele si turnati un polonic de sos. Presarati patrunjel verde.
Comentarii:
Zzzzzzzzzzzzz..